Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Pamiątka - kiedy nowe światło?  (Przeczytany 28258 razy)

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2041
  • Nigdy nie byłem ŚJ.... KRK
Odp: Pamiątka - kiedy nowe światło?
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Marzec, 2016, 23:42 »
O świadkach można pisać źle wytykając im wiele .Tylko żeby to miało sens należy szanować ich godność.

Jak szanowałeś godność swoich współwyznawców, jeśli ci przejrzeli na oczy i niechcieli juz dalej przekazywać absurdów strażnicy?

„Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim” (Mt 8:11),

Offline Liberal

« Odpowiedź #91 dnia: 20 Marzec, 2016, 01:31 »
.
« Ostatnia zmiana: 20 Marzec, 2016, 01:33 wysłana przez Liberal »
Marek Boczkowski

Viva la Apostasía!

Offline gangas

« Odpowiedź #92 dnia: 20 Marzec, 2016, 06:29 »
 Nooo Liberał Nie mam pojęcia jak się ustosunkować do takiej treści.
Jutro to dziś tyle że jutro.

Offline Roszada

« Odpowiedź #93 dnia: 20 Marzec, 2016, 09:11 »
Nooo Liberał Nie mam pojęcia jak się ustosunkować do takiej treści.
Ja tez jak Liberal jestem przeciwnikiem obracania do góry nogami ilustracji, przepuszczania ich przez mikroskop, naświetlania ultradźwiękami, brania pod rentgen, robienia im USG. :)
Tez pewnie bym nie jedno wypatrzył takimi metodami w naszych obrazach. ;)
A i w każdym przypadkowym obrazku czy to auta Toyota, kawy Inka, czy psa Pluto. ;D

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 20 Marzec, 2016, 11:08 »
Ja tez jak Liberal jestem przeciwnikiem obracania do góry nogami ilustracji, przepuszczania ich przez mikroskop, naświetlania ultradźwiękami, brania pod rentgen, robienia im USG. :)

Pamiętam do dzisiaj jedną rozmowę ze starszym zboru. Najpierw pokazałem mu to:

Następnie zapytałem co widzi. Odpowiedział, że demona. Siedział przede mną, więc otworzyłem książkę "Będziesz mógł żyć...". Książka była odwrócona kiedy na nią patrzył. Nagle zamarł, cofnął się do tyłu (zobaczył ten rysunek do góry nogami oczywiście) i... miał autentycznie odlot. Był w szoku. Przerwał rozmowę, poszedł do przedpokoju, zapomniał w czym przyszedł, które to jego buty, widziałem człowieka zdezorientowanego. Moim zdaniem, to spotkanie zapamięta do końca życia.

Obrócony obrazek przerabiałem w praktyce i wiem jak zadziałał.

gedeon: edycja moja, Tusia opamiętaj się. kolor czerwony jest przeznaczony dla moderacji
« Ostatnia zmiana: 20 Marzec, 2016, 17:46 wysłana przez gedeon »

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 20 Marzec, 2016, 15:32 »
Ja doskonale rozumiem

Nic nie rozumiesz. Rozumiesz? Myślisz, że znasz się na wszystkim? Zajmij się tekstami w publikacjach ŚJ. Na tym się znasz.

Kilka osób, na szczęście już byłych ŚJ otworzyły się oczy, kiedy pokazałem tego rodzaju strażnicowe malowidła. Mam za sobą praktykę w tym temacie, Ty nie.

Gdzie ja napisałem, że w każdej fotce można coś znaleźć? Mało mnie obchodzi, co protestanci znajdują na obrazach. To jest ich problem. W strażnicowe rysunki, które profanują wiarę katolicką nie wciągaj katolickich obrazów. Za rysunki w Strażnicach odpowiada Towarzystwo Strażnica, a nie szeregowi ŚJ. Rozumiesz? Podobnie jest z obrazami. W domu mam obraz Jezusa Miłosiernego. Na nim nie znalazłem żadnych tego rodzaju rzeczy, co w publikacjach ŚJ.

"Teraz popisz się co do jakichś obrazów katolickich.

Ja będąc w kościele też w różnych mozaikach, ozdobach, obrazach widziałem co chciałem."

No właśnie, widziałeś to, co sam chciałeś.

Gedeon: edycja moja, Tusia opamiętaj się. Tematem tego wątku jest " Pamiątka - kiedy nowe światło?"
« Ostatnia zmiana: 20 Marzec, 2016, 17:51 wysłana przez gedeon »

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14441
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #96 dnia: 20 Marzec, 2016, 20:23 »
Roszada i Tusia. Kłócić możecie się na PW. Usunąłem komentarze.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Tadeusz

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2703
  • Ktokolwiek bowiem ma, temu będzie dane...
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Marzec, 2016, 10:11 »
Widzisz wielce szanowny Tomku s ,myślałem ,że najdzie Cię jakaś refleksja a tu nic .Nie będę się wyzłośliwiał nad Twoim pojmowaniem poszanowania innych poglądów.Większość świadków bardzo poważnie traktuje tę uroczystość ,wobec tego prostackie wyśmiewanie  to jest ich obrażanie.Króliczki i jajeczka w mojej wypowiedzi były próbą zwrócenia uwagi ,delikatnie mówiąc na nietakt ze strony Tomka s.O świadkach można pisać źle wytykając im wiele .Tylko żeby to miało sens należy szanować ich godność.Świadkowie są gotowi przyjąć każdy nawet absurdalny nakaz centrali podobnie jak katolicy czy inni ,oficjalnie będą piać z zachwytu a po kątach psioczyć.Dlatego nie ma potrzeby ich obrażać.

Tomku_s tu nie chodzi o to kto kogo bardziej obraził.  :(
Rozmawiamy o uczestnikach tego forum, a nie o ich odpowiedzialności za czyny wszystkich ich współwyznawców!!!
To prawda, że w strażnicach i innych publikacjach WTS-u aż roi się od wyszydzających czy poniżających stwierdzeń na temat KK.
Ale byli czy nawet obecni ŚJ uczestniczący na tym forum NIE SĄ ZA TO ODPOWIEDZIALNI!!!
Przestań więc oddawać im pięknym za nadobne, bo to nie oni są winni.
Słusznie demaskujesz te praktyki WTS-u i rób to dalej  :) Ale nie doszukuj się wrogów w forumowiczach tylko dlatego, że mają inne niż Ty zdanie o rytuałach czy ceremoniałach KK. Nawet kiedy je trywializują czy przerysowują w swoich postach.
Ktokolwiek bowiem ma, temu będzie dane i będzie miał w nadmiarze; ktokolwiek zaś nie ma, temu również to, co ma, zostanie odebrane.

Offline Tadeusz

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2703
  • Ktokolwiek bowiem ma, temu będzie dane...
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Marzec, 2016, 09:48 »
Oczywiście nie popieram wyszydzania ludzi ale zwyczaje a ludzie to dwie różne rzeczy.

I dlatego właśnie na tym forum staramy się przestrzegać tego, aby spierać się z poglądami a nie z ludźmi  :)
A robimy to bez względu na przynależność  i nie pytając rozmówcy o wyznanie.
I nawet jeżeli nie podobają nam się poglądy czy zwyczaje innych, to piszemy o tym obiektywnie, bez obrażania ludzi!!!
Ktokolwiek bowiem ma, temu będzie dane i będzie miał w nadmiarze; ktokolwiek zaś nie ma, temu również to, co ma, zostanie odebrane.

Offline Roszada

« Odpowiedź #99 dnia: 25 Marzec, 2016, 10:07 »
Spokojnie, o zwyczajach ŚJ też nieźle katolicy nawalają takich jak chociazby "mieszanie krwi", tak więc spokojnie
Mieszanie krwi ŚJ sami 'wywołali' przez tajne spotkania w latach 50., 60., 70.
Niezorientowany katolik mógł 'coś' podejrzewać to skoro już w II wieku oskarżano chrześcijan o mordowanie malutkich dzieci i wypijanie krwi.
Ale jak pokażesz oficjalne katolickie źródło, gdzie piszą, że ŚJ mieszają krew to naprawdę Ci podziękuje za to źródło.

Zresztą nie słyszałem w krajach zachodnich, gdzie nie było tajnych spotkań ŚJ, by się mówiło tam wśród katolików o mieszaniu krwi.
« Ostatnia zmiana: 25 Marzec, 2016, 10:31 wysłana przez Roszada »

Offline Roszada

« Odpowiedź #100 dnia: 25 Marzec, 2016, 10:10 »
Jak dla mnie nawalanie różańców to jest humorystyczna zabawa ale niech tam sobie klepią;)
Inni klepią bez różańca i to ci nie przeszkadza rozumiem?
A tak swoją drogą poszukaj mi statystyki jaki procent katolików nawala różaniec. ;)
Przypominam: 95% w Polsce ochrzczonych, 40% praktykujących co niedziela, a jaki procent odmawiających różaniec?

Offline Fantom

« Odpowiedź #101 dnia: 25 Marzec, 2016, 10:29 »
No właśnie Roszada.Jaki procent?Tyle wiesz o ŚJ,to chyba i wiesz ile procent używa różanca.W innym poście podałem info,że różaniec w KK to potężna broń.Pażdziernik jest miesiącem różańca.W takim razie chyba widzisz w kościele ile osób go używa.
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline Fantom

« Odpowiedź #102 dnia: 25 Marzec, 2016, 10:32 »
Mieszanie krwi ŚJ sami 'wywołali' przez tajne spotkania w latach 50., 60., 70.
Niezorientowany katolik mógł podejrzewać to skoro już w II wieku oskarżano chrześcijan o mordowanie malutkich dzieci i wypijanie krwi.
Ale jak pokażesz oficjalne katolickie źródło, gdzie piszą, że ŚJ mieszają krew to naprawdę Ci podziękuje za to źródło.
TA JASNE,ŻE SAMI WYWOŁALI.Sami puścili plotkę.Taka ueropejka sama wywołała na sobie gwałt,przez to,że miała odkryte ramiona i krótką spódnicę.To jej wina.Sama to wywołała.To nie wina gwałciciela.Dobrze wiemy kto puszcał w obieg takie plotki.
 W Chinach też jest podziemny KK.nIKT TAM IM NIE ZARZUCA,ŻE MIESZAJA KREW.
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline Roszada

« Odpowiedź #103 dnia: 25 Marzec, 2016, 10:43 »

Wszystko co tajne zawsze jest podejrzane.
Katolików podejrzewano o:

Tertulian:
„niektórzy majaczą, ośla głowa jest bogiem naszym” („Do pogan” 1:11; por. „Apologetyk” 16:12);

Podobnie relacjonuje Minucjusz Feliks (II/III w.):

„Słyszę więc, że czczą oni jako świętość głowę osła, najbardziej wstrętnego bydlęcia, trudno mi powiedzieć, z jakich głupich czynią to pobudek” („Oktawiusz” 9:3).

Offline Roszada

« Odpowiedź #104 dnia: 25 Marzec, 2016, 10:45 »
A dolary kto wymyślił, że dają?
Katolicy czy głosiciele Towarzystwa?

Natomiast na początku lat 20-tych XX wieku wśród Polonii w USA wydano traktat zatytułowany „Nagroda za Obronę Wiary Rzymsko-Katolickiej $1500.00”. W nim w punkcie piętnastym o Trójcy Świętej napisano:

Kto da dowód, że jest jeden Bóg w trzech osobach czyli trójca, dostanie sto dolarów” (s. 2).

Podobna ulotka ukazała się też w Polsce w roku 1921 pod tytułem „130.000 marek nagrody!”. Zawierała ona jednak trzynaście punktów i nie posiada ona tematu Trójcy Świętej. Jej treść przedstawia broszura z roku 1923 pt. Bitwa na niebie czyli spór o nieśmiertelność duszy między badaczami Pisma Św. a x. x. jezuitami, a wspomina ją Rocznik Świadków Jehowy 1994 s. 182-184.

„Kpiny się skończyły, gdy wybuchła I wojna światowa. Arthur regularnie głosił klientom przychodzącym do jego sklepu, a za szybą wystawiał literaturę biblijną. Umieścił tam również ogłoszenie, że zapłaci 100 funtów osobie, która udowodni istnienie Trójcy. On sam stanowczo odrzucał ten niebiblijny dogmat. Wyzwaniu temu nikt nigdy nie sprostał” (Strażnica 01.06 2015 s. 12).