Jak bliżniaki biblijne to lepiej byłoby Jakub i Ezaw. U mnie w zborze było dwóch braci rodzonych ale nie bliźniacy Samuel i Jonatan. Samuel jest bratem z przebłyskami gorliwości tylko trochę go ucięli jak poszedł na studia a jego brat nigdy nie został nawet głosicielem choć na Pamiątkę z rodzicami przyjeżdża. Po co ? Nie wiem.
Jak to po co, dla spokoju, żeby rodzice nie marudzili
Jak bliżniaki biblijne to lepiej byłoby Jakub i Ezaw.
znam braci co dali dziewczynce Dalilaco!?a że to zła kobieta była?! imie biblijne! a co
O ile jest to prawda (z tą urzędniczką). Sam jestem pracownikiem samorządowym z 17 letnim stażem. Nie do konca wierze w tą opowiastkę.
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
To moze Kain i Abel ? 😄
Kiedyś obwodowy mi opowiadał , że jedni bracia po obiedzie postanowili pokazać mu jak spędzają budująco czas w gronie rodziny. Mieli przygotowane przebrania przedstawiające Izraelitów. Odegrali scenę ukrywania zwiadowców w Jerychu. W pewnym momencie dzwonek do drzwi . Przebrana dziewczynka tak ok 10 lat poszła otworzyć a w drzwiach listonosz i mówi :- ale jesteś ładnie przebrana . Ty pewnie jesteś księżniczką?- nie jestem nierządnicą Rachab - odpowiada mała
Ale Kain, podobnie jak Judasz, to przeklęte imiona i napiętnowane złem.
e tam pitolenie, tak samo jak Adam, a jakoś ci ich dostatek, jak burków na wsi
Czy w biblii nie występują jakieś normalne imiona , bardziej swojskie jak Lech , Bolko Mieszko czy Paweł Piotr Bogumił . Swojskie i Chrześcijańskie .