A co można kupić za datki jakie są wrzucane do skrzyneczek dla armii?
Najtańczy czołg rosyjski to 2 mln dolarów,Abrams 10 milionów.
Nawet na lufe wątpie by było ich stać.
Oj, bardzo się możesz mylić Reskatorze, ale to bardzo. Zadam Ci pytanie dotyczące Polski: Ile w takim razie jakichkolwiek czołgów można kupić za te sprzedawane sale królestwa, działki, mieszkania, domy, gospodarstwa rolne, gospodarstwa domowe, i tak dalej i tak dalej? Zdaje się, że niektórzy policzyli jakiś czas temu, ile milionów już uzbierano na tych sprzedażach. Trzeba by policzyć teraz, ile jest aktualnie. Ale chyba na kilka abramsów już by było, co?
Otóż ja się przyznam, że już wiem o co chodzi w tym komunikacie z Ukrainy o finansowaniu ukraińskiej armii przez świadków jegowy. Trafiłem przypadkiem na filmik w sieci, jest po hiszpańsku lub portugalsku, ale dało się włączyć napisy (dziękuję tym, co ten filmik umieścili w sieci). Tam o tym mówią exsowie. Tłumaczenie jest więc automatyczne i dlatego bardzo koślawe, ale coś tam zrozumiałem. Nie wiem, czy dobrze do końca. Otóż dają przykład z Rosji, że tam braciaki nie siedzą za wiarę, ale za to, że wyprowadzali kasę ze zbiórek pieniężnych w organizacji poprzez raje podatkowe do ameryki. Także prawdopodobnie ze sprzedaży majątków lub też sal królestwa. Nie wszyscy siedzą, ale ci co to robili, jak np. nadzorcy obwodu, robili to poprzez podstawione nazwiska, nawet osób chorych na raka. Teraz jest bardziej zrozumiałe, dlaczego organizację w Rosji Putin zakwalifikował jako ekstermę, lub nawet jako terrorystyczną. Mechanizm jest prosty - Ameryka jest agresorem dla Rosji. Na Ukrainie odkryto w jakimś magazynie dokumenty z takich podobnych transakcji. Robili to ukraińscy świadkowie, a mechanizm był taki sam, poprzez podstawione osoby, poprzez raje podatkowe do Hameryki. A więc po to, aby wspierać armię ukraińską. Bo hameryka nie daje broni za darmo.Taka mentalność Ruska. Chociaż w filmie też było tłumaczone, że jakby organizacja Jw mogła to robić po to, aby Ruscy nie zwyciężyli Ukrainy, bowiem straciliby następną strefę wpływów na przyszłość, bo na pewno Rusek by zdelegalizował ich także na Ukrainie.
Jakby nie było, organizacja zaliczyła ogromną wpadkę, gorzej jak za komuny. Może nie zdążyli spalić dokumentów zborowych na których było czarno na białym ile kasy przesyłają. Podobno to dotyczyło dużego obszaru, jakby wielu obwodów czy okręgów. A jeszcze było mówione coś, że członkowie organizacji bardzo kłamią, oszukują po to, aby w świat poszedł znowu przekaz, tak jak wcześniej z Rosji, że ci których aresztowano, to niewinni ludzie, cierpiący za wiarę.
To wszystko brzmi dość logicznie, a przecież wczoraj jeszcze, rozmawiając z innym eksem, twierdziłem, że oskarżenie jest bezsensowne, że po prostu Ruscy szukają pretekstu do zdelegalizowania świadków na zdobytych terenach w Ukrainie. A oni po prostu już mieli to u siebie, więc wiedzieli co szukać w Ukrainie. Zapomniałem o tym, że przecież zawsze i wszędzie w orgu cały czas płynie większy, lub mniejszy strumień finansów, raczej tylko w jedną stronę. I masa ludzi na tak zwanych "przywilejach" jest w tym "umaczana". Oj Jegowo, Jegowo, zdaje się, że sobie co nieco przysnąłeś?