Byłam , zaczęłam czytać co piszecie i .....
myślę jak Wam odpowiedzieć i postanowiłam zrobić to tak:
Czy sceny z Botoksu są prawdziwe? tak są prawdziwe
czy pogranicznicy tak robili , robią ? tak , ale czy wszyscy??? Czy każdy świadek jest uczciwy ? nie, nie jest , czy każdy jest nieuczciwy? nie nie jest . Czy każdy ksiądz to pedofil ? nie nie jest .
TO BIERNOŚĆ NA ZŁO JEST ZŁEM
Ja widziałam wielki dylemat między innymi pograniczników , nie mówię tych skurwysynach , wzruszyła mnie scena kiedy chłopak strasznie wrzeszczy w samochodzie , kiedy rozumie co się dzieje, kiedy następuje jego przemiana , kurcze gówniane , górnolotne słowa,
Nie widzę w tym filmie żadnego ataku na pograniczników !!! pokazuje dylematy ludzi w trudnych sytuacjach.
Zadajcie sobie sami pytanie co ja bym zrobił, nie możecie sobie odpowiedzieć dopóki SAMI nie znajdziecie się w takiej sytuacji.
Jedno wiem na pewno , recenzja Tomasza Raczka jest super, profesjonalna, bez zbędnych emocji , bez brutalności , wyważona .
Moje przesłanie dla wszystkich :
NIE DAJCIE SOBĄ MANIPULOWAĆ , NIE POZWÓLCIE NAPUSZCZAĆ SIĘ NA SIEBIE NAWZAJEM , wielcy tego świata załatwiają swoje interesy a ci na dole którzy nie rozumieją , że są manipulowani działają na ich korzyść , NIE DAJCIE SOBĄ MANIPULOWAĆ !!!!
Aby zło zatriumfowało, wystarczy, by dobry człowiek niczego nie robił.
Edmund Burke
Jestem zadowolona , myślę nawet , że stopień agresji wobec wydarzeń jakie dzieją się w naszym kraju , w świecie , zmalał .
Czemu nie uczymy się z historii?