Kochani stale czytam te same argumenty , tvp wymienia Tuska przez wszystkie przypadki , raz jest sługusem Merkel raz Putina , no tak bo skoro ci współpracują to co się dziwić.. najważniejszy argument, Pis dał, Tusk zabierze.
A może spojrzeć na wszystko z wyższej półki ? wznieść się ponad
"Chleba i igrzysk (łac. panem et circenses) – hasło rzymskiego pospólstwa domagającego się rozrywek i zaspokojenia potrzeb materialnych. Jego uznane autorstwo należy do Juwenalisa, który zawarł je w swych satyrach (Satirae 10, 81).
Jest oczywiste , że świat stoi w obliczu wielkich zmian , a Polska jest tylko jednym z elementów , który rozgrywają wielcy tego świata.
Czy wiecie , że :
"Wartość dolara oparta była na parytecie złota. Parytet przyjęty w 1900 roku wynosił 20,67 dolara, a przyjęty w 1934 roku 35 dolarów za uncję. Od 1933 roku zniesiono wymienialność dolara na złoto dla własnych obywateli. W 1971 roku USA wycofały się z tego parytetu. W 1972 roku uncja złota osiągnęła cenę 42 dolarów. W 1973 r. USA całkowicie odeszły od powiązania wartości dolara ze złotem – odtąd dolar stał się walutą płynną." Wikipedia
Co to znaczy? znaczy to , że papierki można było dodrukowywać , złoto zostało zamienione na pieniądz fiducjarny najprościej mówiąc.
Dziś świat jest zadłużony ponad miarę , większość dóbr ludzie mają na kredyt.
Jednym z państw niezadłużonych są Chiny , toczy się wojna światowa,wojna o wpływy wielkich mocarstw.
Jak dziś podzielą Polskę?
A teraz trochę naszej historii
Wikipedia
"Konferencja teherańska - – spotkanie przywódców koalicji antyhitlerowskiej (tzw. wielkiej trójki): prezydenta USA Franklina Delano Roosevelta, premiera Wielkiej Brytanii Winstona Churchilla i przywódcy ZSRR Józefa Stalina w Teheranie w dniach 28 listopada – 1 grudnia 1943 roku[1][2].
między innymi ustalono
*Ustalono, iż Niemcy zostaną podzielone na strefy okupacyjne, zaś radziecka strefa okupacyjna Niemiec przylegać będzie do Polski, przez którą przebiegały linie komunikacyjne do tej strefy, co de facto przesądzało losy Polski. Ze względu na odbywające się jesienią 1944 roku w USA wybory prezydenckie, na prośbę prezydenta Roosevelta liczącego na głosy Polonii amerykańskiej utajniono postanowienia wielkiej trójki w kwestii polskiej.
Dopiero na konferencji w Jałcie Polska się o tym dowiedziała.
Poczytajcie o Marcu 1968 , poczytajcie -Polska i Europa 1989 wróćcie do tamtych czasów , do atmosfery , rozgrywek , naprawdę warto.
Właśnie w tej chwili Rząd ogłasza od 04.10. przywrócenie kontroli na granicy ze Słowacją.
Kto dziś rozgrywa Polskę ? na Słowacji formuje się nowy rząd.
Poczytajcie coś więcej niż tylko tv pis , z tej telewizji nie dowiecie się niczego czego nie chcą powiedzieć , tv 24 możecie sprawdzić to co podają , ale w tej tv posłuchacie całego przemówienia pana Kaczyńskiego, Morawieckiego.
Tv info nie pokaże CAŁEGO przemówienia Tuska , pokażą tylko her Tuska , zdania wyrwane z kontekstu.
Dziś w parlamencie europejskim ma się toczyć debata w sprawie afery wizowej , afery , aferki , której nie ma...
Historia dzieje się na naszych oczach.
Kiedy zostawaliśmy Świadkami Jehowy , to zaczynaliśmy , jak nam mówiono od studium biblii , zakładano studium , na stół wjeżdżała książka i strażnica , dla ułatwienia studiowaliśmy tematycznie ..
Wersety dopasowane do tematu , kontekst ? nie zawsze się to zgrywało ale cóż byliśmy zauroczeni .
Czy wiecie , że będąc ponad 30 lat świadkiem nie przeczytałam zgodnie z programem całej biblii? Nigdy nie mogłam przeczytać całego listu Pawła , całej Ewangelii , mówiąc całej mam na myśli ciurkiem , tak jak się czyta książkę. Miałam wyrzuty sumienia , wstydziłam się sama przed sobą , że nie potrafię. Aż w końcu zrozumiałam dlaczego , otóż mój rozum czuł , nieścisłości ale ja nie umiałam ich nazwać. Czy byłam odosobnionym przypadkiem ? NIE bo organizacja wie co robi , wpływa na uczucia , bazuje na braku wiedzy,braku chęci zdobywania wiedzy z innych źródeł niż strażnica , to ona decydowała co jest prawdą a co nie jest. Każdy kto powołał się na inne źródła był nazwany odstępcą, najpierw delikatnie a końcowym stadium było wykluczenie. Dziś poświęca dużo uwagi tym wykluczonym , nakazuje się , zabrania świadkom rozmawiania z nami DLACZEGO? Bo tylko wtedy, kiedy rozpatrujemy sprawy z różnych punktów widzenia możemy poznać co je prawdziwe, możemy dokonać w miarę świadomego wyboru.
Czego Wam i sobie życzę. Idę na wybory dla siebie swoich dzieci i wnuków.
Kobiety czy wiecie , że prawa człowieka nie zawsze znaczą to samo co prawo kobiet?
"W Polsce kobiety teoretycznie uzyskały prawa wyborcze po odzyskaniu suwerenności w 1918, tj. 7 listopada 1918 roku wraz z powstaniem rządu Ignacego Daszyńskiego"wikipedia
Daliśmy je sobie odebrać będąc świadkami , czy staniemy się częścią majątku mężczyzny - człowieka?