Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 20549 razy)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3845
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #180 dnia: 23 Październik, 2025, 21:48 »

@Mariof1983   
   Najgorsze jest to,że do życia intymnego wp....lają się persony,które są umoczone po samą mordę w pedofilię (CK też brało udział w takich praktykach,nie tylko zamiatało te sprawy pod dywan) Naprawdę niezła ta instrukcja dla starszych,tym bardziej, że sekta zaraz po Nowym Roku,w lutym,będzie miała rozprawę przed sądem najwyższym, w Norwegii. Czyżby tak są pewni swego zwycięstwa?   

Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #181 dnia: 23 Październik, 2025, 22:57 »

@jestemok   
  Ach, te strażnicowe wodolejstwo !  Twoja analiza, Maćku, pokazuje konstrukcję tej powtarzającej się narracji, zmienia się tylko tytuł, treść jest powtarzalna, tak jak materiał leżący na " stole" prosekcyjnym......oby kolejna osoba nie dała się nabrać na te strażnicowe, słowne sztuczki !!!!!!!!.....

@marcelaf.681   
   Nam kiedyś na grupie studium książki, po zebraniu rozgorzała dyskusja odnośnie listu do Rzymian. Zwłaszcza fragmentów z rozdziału 8 wersety od 8. Po kilku godzinach dyskusji i braku konsensusu brat starszy zabronił nam rozważań tego listu. Twierdząc że w większości jest dla pomazańców. A my upierając się przy nim zrobimy się odstępcami. Dwoje najstarszych zborowników, którzy właśnie należeli do naszej grupy niedługo po tym popadli w odstępstwo. Stając się tym samym dodatkowym straszakiem.

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #182 dnia: 24 Październik, 2025, 17:06 »
            @EmiLia-ut9px   
  Nie zasiadajcie w gronie szyderców. Nie można spożywać ze stołu Pana i ze stołu demonów. Co ma wspólnego światło z ciemnością? Czy to nie są ich słowa? Czy nie oni głosili o upadku wielkiej nierządnicy?

[/youtube]

@EmiLia-ut9px   
   No cóż, przyjdzie nowe światło, że Boże Narodzenie można obchodzić w lipcu, pod warunkiem, że będzie padał śnieg 😂 height=16

@lasbukowy 
  Zdrowie duchowe Toż to szok! Nam wciskano takie kity, że starczyłoby do kitowania okien w starych budynkach na świecie. Najpierw Russell obchodził Boże Narodzenie, potem odeszli od tego, a teraz wracają na stare śmiecie. Kapitalny materiał poglądowy. Ekstra temat. Daje głęboko do myślenia. Serdeczności.

@jolantapetra8500
    Witajcie, wiecie przeciez  ze ma byc "jedna ogolnoswiatowa religia" wiec wszyscy maja sie zjednoczyc i ustalic jeden system obchodow kultu swiatecznego. Nauki Chrystusa odrzucaja wszyscy i sami ustalaja swoje zasady. Organizacja swiadkow Jehowy dolacza rownierz aby sie nie wychylac gdyz dotacje by stracili. Czyli nauki i mury Organizacji sw.Jehowy legna w gruzy i prawda o nich wychodzi teraz na swiatlo dzienne i pokazuje jak zaklamana i manipulujaca ludzmi organizacja byli od 100 lat. Uwazali i wmawiali wszystkim ze sa jedyna prawdziwa religia ktora wybral Bog (tak jak zydow) i jedynymi ktorzy przezyja Armagedon (bitwe na polach MeGido w Israelu). Jednak swiatlo Prawdy  o nich samych zaczyna swiecic juz tak jasno ze wszystko wychodzi na jaw o ich zaklamaniu i manipulacji ludzmi. Szkoda tylko tych biednych poslusznych i zmanipulowanych strachem owieczek jakiego szoku doznaja gdy dowiedza sie w jakim "wiezieniu nie wiedzy" przetrzymywani byli. Moze teraz otworza oczy serca i umysku aby zaczac zyc bez strachu na zasadach i naukach Chrystusa Jezusa bez kosciolow i dyktatorskich religi  czy organizacji.
« Ostatnia zmiana: 24 Październik, 2025, 17:15 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #183 dnia: 29 Październik, 2025, 21:38 »
Włącz polskie tłumaczenie, jeśli potrzebujesz.
Niezłe wnioski, ale tłumaczenie na polski momentami fatalne, stąd z Franza wyszła Francja.

« Ostatnia zmiana: 29 Październik, 2025, 21:41 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #184 dnia: 31 Październik, 2025, 22:17 »
I to jest konkretna rozkmina!

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #185 dnia: 01 Listopad, 2025, 21:38 »
W tym odcinku brat Messe pokazuje, że członkowie Ciała Kierowniczego poważnie zgrzeszyli przeciwko Bogu, naruszając sumienia Świadków Jehowy na całym świecie, wymuszając ich zgodę i dopuszczając się dyskryminacji.

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #186 dnia: Wczoraj o 13:05 »
        @jagoda9290   
 ciekawe na co ta kase przeznaczaja bo utrzymanie sal krolestwa to wierni musza pokrywac , co miesiac jest sprawozdanie  w tym celu bo jak za malo jest to trzeba wiecej dawac, podaja co miesiac jakie koszty sa utrzymania sali no i na ameryke trzeba slac sa 2 skrzynki na sale i na amerykehand-orange-covering-eyes height=16

@jagoda9290   
   mnie pomogła lek. medycyny naturalnej, leczyłam się tam z nerwicy lękowej, zawsze pytała o co chodzi, czemu u mnie wykazuje komputer zawsze wysoki poziom stresu i u syna na tym samym poziomie, po 8 latach przemyślałam to i spytałam czy ten stres może wynikać z tego że należę do sw, jehowy i tam jest rygor, od razu odpowiedziała że wszystkie religie doprowadzają do nerwicy lekowej, bo tam człowiek poddany jest manipulacji, nie podejmuje decyzji samodzielnie tylko analizuje na podstawie reguł wpojonych i często ludzie nie zgadzają się ale są zastraszani w rożny sposób, no jehowi to wykluczeniem diabłem. Bogiem też bo mówią że się zginie jak nie będzie się przestrzegać tych zasad, nawet najmniejszych, bo jak jesteś nie wierny w małym to i w dużym wiec musisz być podporządkowany bezwzględnie wbrew swojej woli. Kilka miesięcy chodziłam do niej i przeszła mi ta depresja lękowa, zaczęłam postępować tak jak sama uważam, przestałam tam chodzić całkowicie, po pół roku postanowiłam choinkę kupić na święta, tak się bałam że dostawałam arytmii serca serio, ale w ostatni dzień poszłam w ostatniej chwili kupiłam choinkę z synem i ubraliśmy, w OBI kupiliśmy wszystkie ozdoby. I byłam szczęśliwa bo to przypominało mi moje dzieciństwo dom rodzinny, było zawsze miło i choinka zawsze mi się podobała. Uważam że te wszystkie tradycje są potrzebne, bo to pobudza ludzi do czynienia czegoś innego, coś się dzieje, nie monotonni jak u Jehowych, tylko głosisz i nic więcej no i zebrania na okrągło to samo na początku straszą jak to jest źle na ziemi, przestępstwa itd., a potem o wybawieniu Jehowy, tak jak w marketingu najpierw straszą, a potem dają wyjście, materace, zdrowe, pościel wełniana uzdrawiająca, gary uzdrawiające itp...face-green-smiling height=16
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 13:28 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #187 dnia: Wczoraj o 14:04 »