Dorkas. Zgadza się, z powodu ORGa ludzie mają swoje lokalne, rodzinne, życiowe tragedie.
Tylko teraz nie chodzi o lokalne, rodzinne, życiowe tragedie, a o ratowanie życia. Najpierw uratujmy życie, ochrońmy je wszelkimi dostępnymi środkami, a dopiero później zastanawiajmy się czy savoir vivre świadkowy jest zachowywany. Potem możemy leczyć rany, te fizyczne i psychiczne.
Jak komuś nie będzie pasowała pomoc od "odstępcy" to będzie szukał jej gdzie indziej. Proste. Nie dzielmy włosa na czworo w sytuacji gdy dzieje się tragedia, bo tak dokładnie robią ŚJ - zamiast zająć się problemem to najpierw poszukają co strasznica mówi, a co obrazeczki w strażnicy mówią itd.
Takie filozoficzne pierdu pierdu dla mnie pokazuje brak zrozumienia sytuacji i brak empatii dla ludzkiej tragedii.
Dorkas, a wskaż może w którym miejscu w poście PoProstuJa widzisz, ból, żal i to wszystko o czym napisałaś (choć nie twierdzę że ich nie ma, po prostu w poście nie widzę). Ja tam widzę tylko jad i kalkulację.
Cześć , a ja nie widzę żadnej filozofii w pytaniu PPJ , żadnego braku empatii , na którymś zgromadzeniu wyświetlony był film ja wykluczona córka dzwoni do matki a ta nie odbiera bo tak nakazano jej okazać miłość
aby uzmysłowić jak podły jest to zwyczaj przerobiono filmik pokazujący jak córka ulega wypadkowi , leży w rowie dzwoni do matki po pomoc a ta nie odbiera.... Miłość w wydaniu śj !
Nie widzę , też żadnego jadu i kalkulacji a nawet gdyby to jak najbardziej jestem w stanie to zrozumieć , choć wydaje mi się to nierozsądne bo takie ciągłe rozdzieranie szat szkodzi tylko tej osobie .Ale powtarzam a w wypowiedzi PPJ absolutnie tego nie widzę .
Co do pytania o politykę o odbieraniu dóbr SJ przez pana Putina to dlaczego CK kupowało tereny w Rosji ? Nie wiedzieli jaki to kraj? kiedyś w Meksyku kiedy rząd przejmował ziemie od kościołów to CK nie kupowało tam ziemi , nie kupowało ziemi , nie budowało biur oddziału ani sal królestwa , nawet zezwoliło aby zebrań nie rozpoczynać modlitwą ! Roszado przypomij dosłownie jak to było .To nie jest polityka ?! Poczytaj całą historię SJ.
A co do tego szczycenia się ,że gdyby cały świat zamieszkiwali by tylko śj to nie byłoby wojny , ok a co z wykluczeniami?
co z CK ? ONI byliby tą wyrocznią od pilnowania porządku ? Czy król Jezus dokonywałby sądu ? Robiłby to w sposób widzialny dla ludzi ? czy TO CK przekazywało by JEGO SŁOWA?
Oglądał ktoś film " Dawca Pamięci" ? tam jest świat bez śmierci , starości, chorób . Ludzie mieszkają w pięknych domach , tam jest takie Ciało Kierownicze które dba o dobro wybranych , czy na pewno myśli o innych ? czy może sobie zapewnia dostatnie życie i tanią siłę roboczą ?