Ja powielam niesprawdzone informacje od wczoraj od 14:39 Polsat nadal je powiela bo jeszcze wczoraj
...
Vog, napisz do Hryszczuka i opieprz go czemu kłamie.
...
Tak samo jak najważniejsze dla ciebie było czy stojący w kolejce po chleb w Czernihowie zginęli od ostrzału czy bombardowań.
Powtórzę jeszcze raz, jesteś putinowskim trollem i cały czas szukasz dziury w całym.
Będę dobry i poważnie powiem Ci jak działają media. Nie każde doniesienie medialne to prawda
Po to mamy swój rozum, żeby oddzielić ziarno od plew.
Ty chcesz czytać informacje, które wpisują się w Twój światopogląd, więc tym chętniej je bezrefleksyjnie podajesz dalej.
Każde, które przeczą Twoim przekonaniom ignorujesz, bądź atakujesz autora oskarżając go o kłamstwa bądź służenie wrogim interesom.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzeniaOburzasz się na kogoś, kto pokazuje Ci jak działa propaganda, oraz jak wywołuje się skrajne emocje celowo manipulując przekazem medialnym.
Takie doniesienia mają wywołać określony efekt.
Na kogoś działają lepiej, na kogoś gorzej.
Na Ciebie doskonale
Widzisz pojedyncze drzewa, nie widzisz lasu.
Ja mam odmienne od Twojego podejście, jestem świadomy faktu, że obie strony konfliktu biorą udział w wojnie także na polu doniesień medialnych.
O ile nie pochwalam agresji na suwerenny kraj, o tyle nie akceptuję przekazywania dalej fałszywych informacji w dobrej wierze.
Chyba każdy z nas zgodzi się, że gdyby eks zaczął walczyć z WTS powielając kłamstwa na temat organizacji, traciłby wiarygodność oraz siłę swojego przekazu.
Każdy zapewne poza Urgentem