Świadki głoszą przez internet.
Tutaj przykład:
W świecie szatana nie jest możliwe zachowanie całkowitej czystości, ale można o nią zabiegać. Mówi o tym wyraźnie 2 List do Koryntian 6:16-18
"I co ma wspólnego świątynia Boża z bożkami? Jesteśmy przecież świątynią Boga żywego, tak jak Bóg powiedział: „Będę wśród nich przebywał, przechadzał się wśród nich. I ja będę ich Bogiem, a oni będą moim ludem”.„‚Dlatego wyjdźcie spośród nich i się oddzielcie’, mówi Jehowa, i przestańcie dotykać tego, co nieczyste’”. „A ja was przyjmę”.„‚I będę dla was ojcem, a wy będziecie dla mnie synami i córkami’ — mówi Jehowa, Wszechmocny”. (2 Kor 6:16-18)
To, że Jehowa będzie "przebywał wśród swojego ludu, przechadzał się wśród nich" jednoznacznie wskazuje, że Bóg ma na ziemi swoją organizację, nazwaną Jego imieniem, o czym wspomniał apostoł Piotr, a napisał Łukasz:
"Symeon wyczerpująco opowiedział, jak Bóg po raz pierwszy zwrócił uwagę na inne narody, żeby wybrać spośród nich lud, który by nosił Jego imię" (Łuk 15:14)
Czy lud, który reprezentujesz, nosi imię Jehowy?
Na "głowę" tej widzialnej organizacji Bóg wyznaczył swojego Syna Jezusa:
Ef 1:22 "On wszystko położył pod jego nogi i uczynił go głową nad wszystkim, co ma związek ze zborem"
Kol 1:18 "On też jest głową ciała, zboru (...)"
Zatem, "Czy Bóg posiada na ziemi swoją widzialną Organizację, która by Go reprezentowała?"
Biblia jednoznacznie wskazuje, że TAK, choć niektórzy mogą temu zaprzeczać. Ale tacy zaprzeczają też, że Jehowa jest jedynym prawdziwym Bogiem (Iz 45:18), również dla Jezusa, Jego syna (Obj 3:12). Zaprzeczają też, że Jehowa jest Stwórcą wszystkiego, choć potwierdzają to Ci, którzy na własne oczy widzieli cud stwarzania (Hioba 38:4-7 / Obj 4:8-11).
źródło: Bibliawebd