Kompromitujesz się bo zakładasz ze szczepionki sie nie zmieniają. Otóż nad szczepionkami pracuje się tak jak nad każdym towarem jabłkami mięsem meblami samochodami i telefonami.Innowacjom ,implementacji nowych odkryć itp itd nie ma końca, a wszystko to dzieje się coraz szybciej i dzieje się stale.
w instytutach naukowych laboratoriach centrach wynalazczości pracuje sie nad ciągłym ulepszaniem produktów to co było fajne kilka lat temu dziś jest zwykłe a za 2, 3 lata Bedzie przestarzałe. Szczepionki tez się zmieniają I te nowe tez trzeba testować Szczepionka na covid jedynie tym się rożni ze powstała pod presja czasu
Chcesz przez to powiedzieć że szczepionka na covid to taki współczesny 126p czy polonez caro ?
coś w tym jest - mój ojciec kiedy kupował poloneza w FSO po 12 miesięcznym oczekiwaniu, to całą rodziną pojechaliśmy do Poznania po odbiór cuda Polskiej-techniki ,ale kiedy już w Mikołajkach się zpierd...ł to pamiętam jak dziś, przerażenie ojca, wyszedł z auta to była zima około -15 w nocy,i zaczął bluzgać k.. k.. po co ja to gówno kupiłem ,potem już weszło mu w nawyk ,bluzganie pomimo że był ŚJ -ten twór ściągnął go na złą drogę,latami pamiętam ,jak klął w garażu,na tą dobroć konstrukcji ubiegłego tysiąclecia która w podobnym klimacie była konstruowana co szczepionka.
hm tak może być z tą szczepionką ,to fakt
tylko taki mały szczegół ,ja nie pamiętam aby jakiś model poloneza był dopracowany mimo tego że pracowali nad nim jakieś kilkadziesiąt lat.