Zarząd Pfizera oświadczył że się nie będzie szczepił tym co zapodał światu-a to czemu Blue może wie?
Zakończenie pierwszego etapu badań tej szczepionki to połowa 2021 a pozostałe to lata świetlne.
Według mojej oceny ja przeszłem koronę częściowo objawową -brak węchu,smak mam-podobnie żona
Gdyby mi na siłę chcieli zapodać powołam się na Prezydenta mówiąc iż mam już przeciwciała na koronę.
Ja nie neguję szczepionek sprawdzonych,przetestowanych-byśmy się dobrze zrozumieli.
Moi drodzy.
Myślę, że nie warto się wzajemnie atakować i krytykować w tej kwestii.
Narazie wszyscy mamy jakieś prawo wyboru i każdy może podjąć decyzję jaką sam chce.
Może warto poczekać na efekty u osób, które jako pierwsze i chętnie się zaszczepiły lub zaszczepią.
Bardzo niezrozumiały jest ten odgórny nacisk, by raptem miliony ludzi się zaszczepiło.
W tej szczepionce dla mnie osobiście, najbardziej chyba niepokojące jest to, że powstała w krótkim czasie i jasno się nie informuje,
jakie mogą być skutki uboczne jej przyjęcia.
A samo to, że ze wszystkich zdjęto wszelką odpowiedzialność za te skutki, daje bardzo dużo do myślenia.
Bo powiedzmy, jak kogoś sparaliżuje po przyjęciu tego wynalazku, to kogo poda do sądu, by ubiegać się o odszkodowanie za trwałą utratę zdrowia?
Reskator, słusznie zauważyłeś, że zarząd Pfizera nie będzie się szczepił, więc dlaczego, skoro ta szczepionka jest tak na czasie? I niezbędna?
Tylko dla innych, a oni nie??
A oni sami wystawiają się poza nawias społeczeństwa? Bill Gates też ponoć zapowiedział, że ani on, ani jego rodzina szczepić się nie będzie!
Więc o co chodzi?
Mój ojciec, jak weszła do użytku szczepionka przeciwko grypie, bardzo się napalił, żeby ją wziąć.
Sytuacja miała miejsce dobrych kilka lat temu.
Ojciec się zaszczepił i chorował jeszcze mocniej niż zwykle na grypę na jesień i omal tego nie przepłacił życiem.
I na tej jednej szczepionce jego galop po zdrowie się zakończył.
To była pierwsza i ostatnia szczepionka przeciwko grypie jaką przyjął.
A mama się nie szczepiła i o wiele lżej przeszła jesienną falę grypy niż tato.
Dwa różne stanowiska i dwie różne konsekwencje.
Myślę, że we wszystkim potrzebna jest mądrość i rozsądek.
No przecież chodzi o nasze życie
Ktoś już za nas podjął decyzję o tym fakcie. Wystarczy zapoznać się z tym czego nie będzie mogła robić osoba unikająca szczepionki
A czego na przykład?