https://www.jw.org/pl/biblioteka/materialy-wideo/#pl/mediaitems/LatestVideos/pub-jwb_202009_11_VIDEO
Kochani, co myślicie o groźbach Antoniego Morrisa? Roszada, czy nie boisz się, że Jehowa zdmuchnie Cię jak świeczkę?
Obejrzałam te jego wypociny i manipulacje.
Na mnie to już nie działa, te ich strachy na lachy.
Ale myślę, że gdybym nie była wybudzona, cieszyłabym się, że tak mówi o wrogach Jehowy.
Na szczęście jestem już dawno po drugiej stronie kurtyny.
I jakoś nie poraża mnie błyskawica "sprawiedliwego" osądu Jehowy.
Jakiś z tego Jehowy wychodzi niemota.
Tyle byłych sług opuszcza szeregi tej przenajświętszej organizacji.
I jakoś nie rozpływamy się jak dym.
Wręcz przeciwnie, nasze szeregi powiększają się w zastraszającym tempie.
To, co powiedział Anthony Morris, to ich bardzo, ale to bardzo pobożne życzenia.
Oni tego bardzo by chcieli, byśmy się rozpłynęli jak ten dym ze zdmuchniętej zapałki.
Bo strasznie im psujemy to ich kryształowe oblicze.
Mówi o milionach napływających, a jakie miliony odpływają?!
I dodany przymiotnik w nagraniu w czasie 6:53:
... "PODŁYCH" ... ODSTĘPCÓW ... Pokazuje, że działamy na nich bardzo irytująco.
Tracą panowanie nad tym w jaki sposób się o nas wypowiadają, a to świadczy o naszym zwycięstwie nad nimi.
Nasza robota tak ich wkurza, że używają już całkiem niewybrednych słów, gdzie do tej pory mówili o nas "odstępcy"
Wskazywanie, że jesteśmy podli, ma za zadanie od razu włączanie hamulca wstecznego dla tych, co ewentualnie chcieliby z nami coś mieć.
U Jehowy, wszystko co podłe, ma zawracać świadka Jehowy na pięcie o 180, albo i o 360 stopni, w drugą stronę.
I myślę, że są bardzo świadomi tego, że wielu mających się oficjalnie za świadków Jehowy.
Kopie im w środku przeróżne kretowiska i tajne korytarze.
Nie radzą sobie z tym, stąd ów przymiotnik "podli" odstępcy.
A i tak prawdy o sobie niestety, nie zatrzymają.