Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: A po prostu takie ... ABC :)) ... dla wybudzających się z doktryny org.śj.  (Przeczytany 120693 razy)

Offline Estera

NORWEGIA - CIĄG DALSZY - PRZEKRÓJ WYDARZEŃ.

https://www.youtube.com/watch?v=qfJMuslsz1k

Na kanale "Jak Berejczycy".
   Walka świadków Jehowy o dotacje.
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Estera

AUSTRALIA, STAN WIKTORIA - NASTĘPNA KOMISJA ŚLEDCZA.
                    Prześwietlająca nie tylko śj, m.in., pod kątem manipulacji psychologicznej.
     Wykorzystywania seksualnego dzieci, przymusowej izolacji, brutalnych pobić i szerzenia strachu.

Z kanału: ... "bez iluzji" ...
  "Kwestia trwa od początku 2025 roku.
   Przez pięć miesięcy osoby, które przeżyły te doświadczenia, dzieliły się swoimi wstrząsającymi przeżyciami
   przed parlamentarnym dochodzeniem w stanie Wiktoria, w Australii, rzucając światło na religijne grupy marginalne i sekty.
   Relacje ocalałych zawierały zarzuty dotyczące wykorzystywania seksualnego dzieci, manipulacji psychologicznej,
   przymusowej izolacji, brutalnych pobić oraz szerzenia strachu..."

https://www.youtube.com/watch?v=2ZuJuUbJi24

"Punktem wyjścia była parlamentarna komisja śledcza w stanie Wiktoria w Australii,
   badająca tzw. „high-control groups” (czyli grupy o silnej kontroli nad członkami).
   Sprawa została zainicjowana oddolnie, czyli przez relacje poszkodowanych i zainteresowanie opinii publicznej,
   a formalnie uruchomiła ją właśnie ta parlamentarna komisja.
   Nie był to pojedynczy pozew. Zobaczymy, co z tego wyniknie w przyszłości. ♥"

Bardzo ciekawe są komentarze pod tym nagraniem, polecam ich lekturę.
   A tu jeden z nich:

@jolantanielsen982:
  "Dlaczego ta organizacja ma status charytatywnej? Nie prowadzą zadnych fundacji pomocowych,ani szpitali czy przedszkoli.
   Nie prowadza zadnych stołowek karmiących biednych czy bezdomnych. Za to mają duze ulgi podatkowe za 'uprawianie' religi.
   Czy sam ten fakt nie pokazuje na czym oni bazują i co jest najwazniejszym czynnikiem w ich dzialalnosci?
   Chrzescijanstwo to z zalozenia czynienie dobra..Ale jesli ktos za to oczekuje zaplaty to jest biznesmenem a nie chrzescijaninem.
   To nie jest religia chrzescijanska."

Offline Estera

KREW NA RĘKACH CIAŁA KIEROWNICZEGO ŚWIADKÓW JEHOWY.

Nowe światło.
   Świadkowie Jehowy mogą korzystać z autotransfuzji.
      https://www.youtube.com/watch?v=y610fe2ZD2w

Komentarz @jolantanielsen982
  "Konfabulacja Gerita zasluguje na medal z kartofla..Najpierw przytacza  Prawo Mojzeszowe a na koncu mowi ze ...nie podlegamy temu prawu..
   No to kuźwa ..po co je cytuje? I podsumowuje..'Nasze stanowisko w sprawie krwi'......No wlasnie..wasze stanowisko🗽..
   Nie stanowisko Bibli ,bo ona nie zabiera 'glosu' w tej sprawie.
   W mlodosci mialam problem z anemią..Lekarz przepisal mi tabletki Hemofer.Kiedy mama przeczytała skład..a byla tam sproszkowana hemoglobina 😱..
   I na tym moje leczenie sie zakonczylo...Ale miałam mądrą babcie ktora sokiem z pokrzywy bardzo mi pomogla.
   Krew sie gotuje na  parszywe konfabulacje tych staruchow z Ameryki."

« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 18:01 wysłana przez Estera »

Offline Estera

PRZYJMOWANIE KRWI - ZMIANA DOKTRYNY ŚJ PO 70 LATACH ZAKAZU!!!

Świetne wyjaśnienie Erica Wilsona najnowszego światła CK śj, dotyczącego transfuzji krwi.
   Z jego kanału  ... "Bądźmy jak Berejczycy" ...
   Można powiedzieć, że internet w tej kwestii rozgrzał się do czerwoności.
      https://www.youtube.com/watch?v=3ptgRMFATYY

"Transkrypcja ta analizuje niedawną zmianę polityki Ciała Kierowniczego, zezwalającą Świadkom Jehowy
   na korzystanie z własnej krwi przechowywanej w banku krwi, od teraz jest to kwestiá osobistego sumienia po dziesięcioleciach surowego zakazu.
   Kwestionuje ona, czy takie zasady dotyczące życia i śmierci były kiedykolwiek podyktowane przez Boga,
   i podważa twierdzenie, że zmiany te stanowią „wyjaśnienie”, a nie sprzeczność.
   Mówca argumentuje, że autorytet organizacji jest wynoszony na poziom porównywalny z Chrystusem,
   wzywając słuchaczy do ponownego przemyślenia swojej lojalności.
   Dyskusja przedstawia te wydarzenia jako dowód ludzkiego przywództwa, a nie boskiego przewodnictwa,
   ostrzegając przed dalszymi zmianami doktrynalnymi i zachęcając do powrotu
   do bezpośredniej wiary w Boga, a nie do kontroli instytucjonalnej."

Jest również wątek na forum, dotyczący tej kwestii.
   Podaję link dla ułatwienia wyszukania go, gdy temat już nie będzie tak gorący, jak świeżo upieczona bułeczka.
   https://sjwp.pl/krew-i-kwestie-medyczne/nowe-swiatlo/