0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie zgadzam się z tym.Wsłuchują się w głosy, czy zabrania się głosować, czy zabrania się leczyć.Przecież takie warunki postawiono w Bułgarii.Takie kwestie doprowadziły też do delegaliacji w Rosji, gdzie exŚJ podpowiadali władzy, jak Towarzystwo traktuje swoich wiernych i niewiernych.A czy kwestie te nie należą do przestrzegania prawa?
Wiem, Roszado, że za mną nie przepadasz.Jednakże, myslę, że mi pomożesz Gdzieś było napisane w Strażnicy, że wersety z Nowego Testamentu, dotyczą tylko pomazańców, a nie wszystkich świadków.Za pomoc z góry dziękuję.
Poważnie tak było w strażnicy napisane?
Z tego co sobie przypominam, nieraz na zebraniach nawiązywano do wersetów o "obywatelstwie w niebiosach", "powołaniu niebiańskim", "nieśmiertelności" itp. - twierdzono, że oddziaływują one w niezwykły sposób na "pomazańców", gdyż mówią o ich nadziei. Dla "drugich owiec" są raczej niezrozumiałe .
Jak będą takie osoby jak Storczyk, to stracę pracę. Wszystko podałem w mailu Marzenie. Od niej zależy co doda, prócz tego co podała Storczykowa.
Nooo poważnie! Tam było napisane, że akurat ten cały nowy testament, czyli Jesus, jego perypetie, i jego objawienie, to do namaszczonych. Czyli do drugich owiec to tyle, co w przenośni. Cytat: Marzena w 15 Styczeń, 2020, 23:04Nie mogę w takim razie niczego dodać drogi Roszado ponieważ to Twoja działka 😉Jezus Marja, i co ja teraz zrobię? Ale tak było! Potwierdzam! A jak jest, to nie wiem. Trzeba Zenka pytać. On teraz prowadzi traktur.
Nie mogę w takim razie niczego dodać drogi Roszado ponieważ to Twoja działka 😉