Jeśli autorowi tego wątku oraz jego obrońcy chodzi o to kiedy po raz pierwszy wyrażenie "ślubowanie posłuszeństwa i ubóstwa" pojawiło się w publikacjach ogólnodostępnych, to pewnie racja. Nie zmienia to jednak faktu, że takie ślubowanie członkowie "Ogólnoświatowej Wspólnoty Specjalnych Sług Pełnoczasowych Świadków Jehowy" czy jakkolwiek to się wcześniej nazywało składają tak naprawdę od dziesięcioleci. Mnie interesują fakty, a nie kiedy o nich napiszą w oficjalnym "kanale łączności" i czy w ogóle napiszą. Sprawa jest rzecz jasna marginalna, ale warto trzymać się faktów.
Cześć
kłapołuchy, nie sądziłem, że swoim wpisem tak się komuś narażę abym musiał potrzebować
obrońcy. Z drugiej strony miło mi być nazwanym
autorem, może kiedyś parę koron od Akademii Szwedzkiej mi wpadnie a i Roszada mój
obrońca może pójdzie w adwokaturę co go ustawi finansowo w miejsce wolontariatu na SJWP.
A co do Twoich wątpliwości, to faktycznie winno byś uściślone, że chodziło o to kiedy po raz pierwszy wyrażenie "ślubowanie posłuszeństwa i ubóstwa" pojawiło się w publikacjach ogólnodostępnych. Piszesz, że interesują Cię fakty. Mnie też. Dla mnie to ciekawe co napisałeś i przez pryzmat wstawionej przez Ciebie informacji, że takie ślubowanie składane jest od dziesięcioleci fakt pojawienia się informacji w "oficjalnym kanale łączności" dopiero po rzeczonych dekadach jest jeszcze ciekawszy.
Fajnie by było, jeśli cytujesz ze źródeł które nie są ogólnie dostępne, abyś wstawił je do Archiwum lub zapodał linka dla pożytku innych zaiteresowanych tematem.
Z góry dziękuję za wsparcie.