To na co ja zwróciłem uwagę w tym filmie to od 5:17 gesty rogatej ręki spotykane na koncertach metalowych i powiązane z okultyzmem.Podczas pieśni kilka osób używa tak ułożonej ręki. Myślę że to przy tym fragmencie wymiękłeś Moyses.No ale to USA i do tego Floryda, więc co my możemy wiedzieć na głębokiej prowincji...Może niedługo Świadkowie Jehowy tak będą się witać zamiast zwyczajowego uściśnięcia dłoni.
Masz Ty chłopie poczucie humora.Nasze nie doczekanie że będą z nami utrzymywać.To oznaczało by koniec tej parszywej sekty.Najpierw w organizacji zostały by same babcie i dziadki bo młodzi nie widzieli by potrzeby tkwienia w tym chorym tworze.Nic by wszak nie tracili a jeszcze zyskali spokój,wolność i prawo do życia a nie do udawania życia.Po kilku latach ci starsi którzy by nie pomarli zostali by przekonani przez swoich młodszych krewnych do opuszczenia szeregów,taki był by efekt pozwolenia i otwarcia na wszystkie poglądy,myśli i refleksje.Świadkojehowska organizacja zniknęła by z powierzchni ziemi
nie no odrazu nie chodzi mi o sex analny..ale o umiejętne poluzowanie smyczy,takie nowe światełko,takie na pół gwizdka, które dopuściło by tylko do datków do skrzyneczki ,nie zaraz anarchię byłaś na stadionie? widziałaś cos takiego 15lat w stecz?,odpowiedź jest jasna coś za tym stoi pierwsza reklama poszła
No właśnie też oczy przecieram ze zdumienia tym bardziej że ja na ostatnim kongresie byłam chyba w 1991 roku Prawdę mówiąc nie dowierzam w to co widzę. Kiedyś te organizacyjne dyrektywy były nie życiowe ale przynajmniej wyróznialismy się pokorą,skromnością,uczciwością.Teraz to jesy kur..a dziki zachód.
Jeżeli świadkowie uważają, że dla nich jest tylko stary testament, to nie ma co oczekiwać od nich miłości do wszystkich bliźnich, w st bliźnim dla żyda był tylko drugi żyd i może dlatego ta ich miłość jest bardzo wybiórcza.
Tak wyjaśniali Prawo faryzeusze, sama Biblia tego nie uczyła.
Ale Jezus w Biblii sam dzielił bliźnich na lepszych i gorszych
?