Narazie to burmistrz Warszawy ufundował delegatom darmowe bilety komunikacji miejskiej.
Ale delegatom? Wszystkim, czy tylko zagranicznym? Tak pytam, bo w niedziele może wybiorę się do stolicy, aby zdarma pojeździć komunikacją miejską, i nie wiem w jakim języku mam plakietkę jumnąć.
Czy to też dotyczy pół-metra? Chociaż to mnie nie kręci - tam tylko zmroki; nic nie widać. A bym coś pozwiedzał.
A w niedziele, na ostatnim przemówieniu, podziękują burmistrzowi, władzom stadionu, i innym zarządzającym za udostępnienie tak wspaniałych obiektów. Podziękują też za współpracę. I mogą powiedzieć jeszcze tak: 'Kochani bracia i siostry oraz sympatycy prawdy! Być może w przyszłym roku, na tym obiekcie, zorganizujemy kolejne zgromadzenie. Ale nie wiemy czy Jehowa nie spowoduje Armagedonu, by położyć kres temu niegodziwemu systemowi rzeczy. Więc to może być ostatnie zgromadzenie. Jeśli Jehowa pozwoli, by znów się tu spotkać, to Ciało Kierownicze jest już w trakcie przygotowań do przyszłorocznych kongresów pod hasłem:
Naiwność nigdy nie zawodzi. (brawa)
Poza tym planowane są kongresy międzynarodowe, takie jak ten, w wielu miejscach na globie ziemskim. Między innymi w: Riudeżanejro, na Wyspach Wielkanocnych, oraz w stacji antarktycznej Wostok. (brawa)
Drodzy, czy możemy pozdrowić od was rodzinę Betel w PL, rodzinę Betel w US, i całe Ciało Kierownicze? (brawa).
A teraz końcowa piosenka i sakramentalne
amen na stojaka'.
Potem owacje też na stojaka i znak pokoju, czyli machanie chusteczką higieniczną do przeciwległego sektora.