Witaj mczcz!😃
Na każde zagadnienie doktrynalne w tej org. znalazłam kłamstwo,fałsz i co najgorsze uważam zafałszowali swoje "Pismo Święte "(dlaczego w cudzysłowiu? dlatego że to ich wydanie nie jest natchnione no chyba że przez szatana😈 który jest bogiem kłamstwa to by się zgadzało).
Jak sobie zdałam sprawę z tego że ta org. nie gwarantuje zbawienia , to kamień z serca mi spadł, wmawiają ludziom, że jak nie będziesz w org. Jehowy to masz już wyrok śmierci.
Bzdura i jeszcze raz bzdura.
Prawda jest taka że zbawienie jest tylko w Panu Jezusie Chrystusie to On jest Prawdą i zbawienie mamy z łaski.
Nie jesteśmy w stanie niczym zapracować dla Boga na swoje zbawienie.
Efezjan 2:7-10 7. aby okazać w przyszłych wiekach nadzwyczajne bogactwo łaski swojej w dobroci wobec nas w Chrystusie Jezusie.
8.
Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar;
9. nie z uczynków, aby się kto nie chlubił.
10. Jego bowiem dziełem jesteśmy, stworzeni w Chrystusie Jezusie do dobrych uczynków, do których przeznaczył nas Bóg, abyśmy w nich chodzili.
Efezjan 4:7
7. A każdemu z nas dana została łaska według miary daru Chrystusowego.
Jana 1:17
17. Zakon bowiem został nadany przez Mojżesza, łaska zaś i prawda stała się przez Jezusa Chrystusa.
Żeby być zbawionym wystarczy wierzyć, że Pan Jezus jest Synem Bożym.
Galatów 2:16-2116. wiedząc wszakże, że człowiek zostaje usprawiedliwiony nie z uczynków zakonu,
a tylko przez wiarę w Chrystusa Jezusa, i myśmy w Chrystusa Jezusa uwierzyli, abyśmy zostali usprawiedliwieni z wiary w Chrystusa, a nie z uczynków zakonu, ponieważ z uczynków zakonu nie będzie usprawiedliwiony żaden człowiek.
Mogę Tobie poradzić byś zapomniała o ich naukach bo są wyssane z palca. I nie zadręczaj się myślami typu ; że nie będziesz miała błogosławieństwa od Jehowy?
Czy może zginiesz w armagedonie?
Na podstawie innych przekładów biblijnych ich nauki padają.
Nie wiem czy wiesz ,ale CK posunęło się jeszcze dalej i nie wygodne wersety z ich przekładu zostały usunięte i jest
nr. wersetu i kreseczka
Jak to sprawdziłam to mi szczęka opadła, przecież to tylko szatan ma na celu zwodzić i zaślepiać ludzi.
np.Dz.Ap 8:37 B Warszawska
37. Filip zaś powiedział mu: Jeśli wierzysz z całego serca, możesz. A odpowiadając, rzekł: Wierzę, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym
B Tysiąclecia
37 Odpowiedział Filip: Można, jeśli wierzysz z całego serca. Odparł mu: Wierzę, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym.
B Wujek
37 I rzekł Filip: Jeśli z całego serca wierzysz, wolno. A on odpowiadając, rzekł: Wierzę, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym.
PNŚ
37.-
Nie wygodny dla nich werset ,skoro go usunęli jak wiele innych.
Jasno jest powiedziane, że trzeba wierzyć iż Jezus Chrystus jest Synem Bożym.
Są antychrystami nic po za tym wypierają się samego Chrystusa to pytanie: Kto im w takim razie"błogosławi".
Odp. PORTFELE szeregowych głosicieli ,gdyby nikt im nie dał kasy szybko interes by zwinęli.I tyle by było po prawdziwej org. bożej.
Polecam byś obejrzała te dwa wywiady z Izą i Aleksandrem
Pozdrawiam Agnesja