Z takiego portalu to wiesz, co można zrobić. Owszem, może i moje założenie jest głupie, ale skoro zakładać, że każda organizacja/Kościół to sekta to co za znaczenie w której jestem. Ja odnalazłem drogę, którą chcę iść. Oceniasz papiestwo (posługę biskupa Rzymu) na podstawie jednego papieża. Wiem, że Franciszek czasem coś "odwala", ale czy przywódca, jak ich nazwałeś jak np. Jan Paweł II, też był marionetką? Walczył z komunizmem i po części dzięki nie mu odzyskaliśmy niepodległość. A ks. Jerzy Popiełuszko? Pocieszał Polaków, krytykował władzę i został zabity i wrzucony do rzeki. Czy tacy ludzie też szli złą drogą? Czy byli daleko od Boga? Przecież byli katolikami. Nie chcę być blisko Boga tylko blisko ludzi? W takim razie nie chodziłbym na pielgrzymki, rekolekcje, spotkania tylko do kina czy kawiarni. Kiedy będziemy sądzeni, Bóg nie będzie sądził , czy byłeś Ewangelikiem, Kalwinem, Grekokatolikiem, on odzieli barany od owiec.
Nie powiedziałem, że każda droga prowadzi do Boga, ale, że każda droga, która prowadzi do Boga jest dobra
PS. z tego portalu, z którego wysyłałeś mi linki, są też odnośniki do artykułu, gdzie psy są w stanie wywąchać raka w krwi człowieka oraz, że Parkinsona można wyczuć po zapachu skóry, więc nie przekonują mnie te informacje