Żyją na skromnym kieszonkowym, dzieci wkładajcie do skrzynek, babcie emerytki, dobrze jak nimi są, do lodówki nie kupujcie, do skrzynek marsz!
Księga Ezechiela 22:28-29 (NPD) Nowy Przekład Dynamiczny
" Na próżno jednak owi<<prorocy>> zwodzą was fałszywymi objawieniami i kłamliwymi przesłaniami mówiąc: <<Tak mówi Pan BÓG(*1)>> - chociaż ja, Pan, nic nie mówiłem.
Ich rady są bez wartości - niczym naprawianie zwalonego muru przy pomocy tynku!
Gnębią lud kłamstwem i
ciągłym wyzyskiem,
biedotę okradają,
ubogich rabują i
nawet cudzoziemców ciemiężą wbrew Prawu." zaznaczenie dodałem. Jak hieny, węszące po sawannie, kombinują co i jak wymodelować by parobków "oskubać".
Ile to najróżniejszych danin ma zbór, co jeszcze wymyślą wyzyskiwacze?
Co najciekawsze, zgodnie z prawem i ich STATUTEM, który mało kto ze Św. J. zna.
2 Tymoteusza 3:16 Biblia w PNŚ z roku 1984
"Całe Pismo jest natchnione przez Boga i pożyteczne do nauczania, do upominania, do prostowania,
do karcenia w prawości."
2 Tymoteusza 3:16 Biblia w PNŚ z roku 2013
"Całe Pismo jest natchnione przez Boga i pożyteczne do nauczania, do upominania, do prostowania,
do karcenia zgodnie z prawymi normami."
Taka subtelna zmiana - "do karcenia zgodnie z prawymi normami".
Swoją drogą, ciekawe co autor miał na myśli, wprowadzając tą zmianę?I tak działają ci oszuści, uzurpujący sobie prawo do zmiany Pisma Świętego, wprowadzając subtelne zmiany.
Chociaż wprowadzając Imię Boże JHWH, w N.T. przegięli na maksa, z drugiej strony, cóż się dziwić, skoro opierają swoje Pisma Greckie na przekładzie spirytystów.
O kim piszę?
B.F. Westcott i F. J. A. Hort to byli aktywni spirytyści, guru z Warwick tego nie napiszą.
Napisali natomiast na stronie ich Pisma Św. 1793, licząc zapewne że mało kto o ile w ogóle ktoś to sprawdzi co następuje:
" Tekst Grecki. Pod koniec XIX wieku uczeni B.F. Westcott i F. J. A. Hort porównywali istniejące rękopisy i fragmenty biblijne, by zestawić grecki tekst krytyczny, który ich zdaniem najwierniej odzwierciedlał tekst oryginału.
W połowie XX wieku Komitet Przekładu Biblii Nowego Świata posłużył się ich tekstem jako podstawą do tłumaczenia."
Wystarczy sprawdzić u prof. Google kim byli i czym się zajmowali wyżej przywołani - spirytyści.
Pozdrawiam