Ale mimo wszystko wg mnie to są takie niskie kwoty, że chyba nie warto robić z tego aż takiej kwestii..? No bo 20 zł na os/mc to naprawdę jest nic, w porównaniu z tym na co ci ludzie być może wydawaliby pieniądze, gdyby np nie byli Świadkami; np . organizowanie świąt, prezenty imieninowe czy palenie papierosów. No chyba że w waszych byłych zborach w grę wchodziły kwestie innego rzędu, a tylko nasz tak skromnie zasila budżet organizacji...?
Ostatnio postanowiłem co miesiąc wspierać Unicef,bo przynajmniej realnie wspiera dzieci,a nie organizacje która "dyma" swoich członków i musi teraz płacić odszkodowania za nie chronienie właśnie dzieci przed pedofilami! I to ma być z moich datków? Z całą świadomością mówię,że nie zobaczą mojego "nieprawego bogactwa" które niby przeznaczą na "sprawy królestwa" a tak naprawdę na swoje roleksy,sygnety i inne fanaberie "braci króla"... Także Klara przejrzyj na oczy,bo nawet niewielka kwota w skali zboru,w przeliczeniu na daną salę w mieście,kraju daje ogromną kwotę która nie wiadomo jak jest wydatkowana,bo żadnej przejrzystości nie ma,na co i dla kogo poszła kasa,same ogólniki