I ode mnie gratulacje dla całej piątki
Najbardziej ucieszyło mnie, że poruszony został temat finansów WTS-u, bo tego zawsze mi brakowało w poprzednich programach. A to dla wielu widzów ważna kwestia.
Oby więcej takich programów!
pogrubienie dodałem
Temat finansów WTS, hmmm.
Właśnie temat finansów, trochę miękko, nie żebym krytykował, dalekim jest od tego, natomiast powinny być MOCNO POWIEDZIANE, WYDŹWIĘCZONE kwestie związane z przejęciem wszystkich sal królestwa, poszczególne zbory się na to składają, finansują, a właścicielem jest WARWICK, listów nagabujących o datki, co chwila jakieś rezolucje, list instruktażowy do braci z Boliwii, bo mało ślą do centrali, a koszty związane z odszkodowaniami ofiar pedofilii rosną i będą rosły, bo sprawa jest rozwojowa. Pewnikiem wymagało by to przygotowania się, nic z głowy, narzędzi bogowie z Warwick sami dostarczają.
Bardzo fajnie Tomek przywołał ryciny ze strażnicy ze starszą panią która w lodówce nie ma nic, ale wdowie 2 złote wrzuca do skrzynki, tak samo filmik z dziewczynką, toż to jazda nie po bandzie, a po gzymsie na trzydziestym piętrze pałacu kultury bez zabezpieczenia, ale cóż opętani, zmanipulowani to kupią. Dziewczynka nie kupiła sobie loda lecz wrzuciła pieniążek do skrzynki, tak samo ty, bracie siostro, nie kupuj nowego samochodu, nie zmieniaj mieszkania na większe, łóż na rozwój dzieła JEHOWY, za chwilę armagedon.
W książce " Jak uwolnić się od manipulacji psychicznej w sekcie" czytamy na stronie 29: " Większość przywódców sekt utrzymuje, że liczą się dla nich wyłącznie wartości duchowe, wystarczy jednak zwrócić uwagę na to, jak wielką wagę przywiązują do materialnego swej egzystencji - luksusowego stylu życia, posiadłości warte miliony dolarów, dochodowych przedsiębiorstw i tym podobnych - by zorientować się, jak niewiele warte są ich zapewnienia." 1929 rok Dom Książąt dla "mężów wiary", ci nie przyszli prezes Rutherford kupił sobie posiadłość za 10 $ fajne.
Przejęli wszystkie sale królestwa, wybudowali ośrodek wczasowy rękoma parobków a wszystko w przededniu armagedonu.
Dochodowe biznesy? Inwestowanie w zakłady zbrojeniowe, zakłady tytoniowe, banki krwi. PITOLENIE?
nie fakty o których należy mówić głośno i wyraźnie przy każdej nadarzającej się okazji.
Pozdrawiam