Co za bzdura przecież adwentyści są obrońcami Trójcy a nie zwalczaczami.
Mam całe ich opracowania dotyczące obrony Trójcy.
Jacy młodzi pastorzy?
Popytam Makarewicza o nich. Nazwiska proszę.
Zgryźliwość to widać większą w Twoim poście niż w tej publikacji.
Sypiesz slogany a nie podajesz przykładów.
Z tonuj trochę,bo za dużo pozwalasz.Nie czytasz dokładnie.Nikt nie kwestionuje przyjmowanie doktryny o Trójcy przez Adwentystów,bo já przyjmujá.Jednak w książce /Świadkowie Jehowy nasi przyjaciele/,krytykujá formę jej zobrazowania.To sá dwie odrębne kwestie,które nie wyłapujesz.W ksiãżce jest zamieszczana kilkakrotnie ta forma i zgryźliwy do niej komentarz.Czy Ty czytałeś tá ksiáżkę i kiedy?Może czytałeś jakáś inná.Ja já czytałem niedawno i oddałem pastorowi.Co do podania nazwisk,to chyba jakiś żart!To tak jakby jakiegoś niezgadzajácego się we wszystkim z Organizacjá starszego ŚJ podawać publicznie po nazwisko.Zrobiłbyś to gdybyś takiego znał i byłby Twoim znajomym?Widzę,że lubisz wojenki.Jak chcesz się coś dowiedzieć to pytaj a nie rzucaj,a przynajmniej życzliwy ton by się Tobie przydał.Zalecam,wypożycz tę książkę,przeczytaj i będziesz wtedy w temacie.Pod koniec października lub na początku listopada mogę Ci podać strony z tej książce gdzie o tym jest zamieszczone,żebyś się nie męczył,bo będę przejeżdżał koło miejscowości osoby,która ma tę książkę,a to około 100km ode mnie.Mam praktycznie prawie wszystkie pozycje Adwentystów,oprócz chyba tej jednej i może kilku innych,a i tá miałem też ale pożyczyłem i mi ta osoba nie oddała.Jak nie zmienisz tonu to ignor.