Jeszcze trochę, a każdy katolik to pedofil, bo albo nim jest albo popiera. 
Kobiety znajdźcie sobie inne hobby, ciekawsze. 
Czy mój świat, to świat pedofilii u ŚJ? 
Eh, Roszado, a gdzie ja to napisalam? Mowie caly czas o INSTYTUCJONALNYCH I strukturalnych bledach KK! Nie oskarzam parafian o bycie pedofilami. Oskarzam wielka organizacje religijna, ktorej wysocy hierarchowie ukrywali/ukrywaja pedofiow (nie wiem dlaczego, zeby nie zniszczyc reputacji KK?... Tylko teraz wyszlo jeszcze gorzej.)
Ja sie staram nikogo nie obrazac. Temat jest trudny ale uwazam, ze trzeba o tym rozmawiac. Wlasnie tak. Bo przez wiele lat byla zmowa milczenia. Trzeba to przerwac. Ludzie musza byc swiadomi, ze takie sytuacje sie zdarzaja, I nawet "maz Bozy" moze sie okazac pedofilem! A co gorsza, moze sie okazac, ze rodzice napotkaja na INSTYTUCJONALNe naciski by NIC z tym nie robic. I wlasnie dlatego nalezy w moim rozumieniu mowic o tym, ujawniac, uswiadamiac, by tacy rodzice mieli sile psychiczna, by zglosic sie po pomoc do wykwalifikowanych sluzb.
Ciepienie dziecka jest ogrome ale rowniez calej rodziny. Tym wieksze, jesli byli wierzacy. To jest ogromny bol I nalezy mowic Roszado o pedofili w KK, czy ci sie to podoba czy nie. A dlaczego? Poniewaz jest to religia wiodaca w naszym kraju! Uwazam, ze powinno sie dac Glos ofiarom - by opowiedzialy o swoich doswiadczeniach w TV, przydalaby sie kampania spoleczena, informujaca o tym zjawisku. Moglby KK zasponsorowac I przeprowadzic, czemu nie? I naprawde, nie rozumiem czemu atakujesz PoProstuja... A I mnie powolutku.
Mam swoje hobby.
A temat naduzyc duchowych, fizycznych, emocjonalnych, psychicznych I finansowych dokonywanych przez rozne organizacja religijne jest ostatnio obiektem mojego zainteresowania. Aktualnie poznaje organizacje scjentologow. Takze, Bede sobie Sama wybierac moje zainteresowania (jak to czynié do tej pory)😆😆😆
P.S. Tu jeszcze raz zareklamuje przeswietna serie "Leah Remini Scientology and the aftermath." Dodam, ze w sezonie 3 jeden epizod bedzie poswiecony swiadkom Jehowy!