Najśmieszniejsze dla mnie jest to, że jak ma być wybudowana SK to jest tyle szumu w zborach, bo potrzebują na to kasy i na pewno jest to błogosławieństwo Jehowy że jest możliwość wybudowania tak wspaniałego obiektu.
A to jakimi informacjami ich karmią w15 15.7 s. 28
4 Spotkania, na których wielbimy Jehowę i wzajemnie się pokrzepiamy, są dla Niego tak ważne, że zachęcił On nas przez apostoła Pawła, byśmy ich nie opuszczali (odczytaj Hebrajczyków 10:24, 25). Czy okazywalibyśmy szacunek Jehowie, gdybyśmy z byle powodu z nich rezygnowali? To, jak bardzo cenimy Jehowę i Jego dary, możemy pokazać, gdy się przygotowujemy do chrześcijańskich zebrań i całym sercem w nich uczestniczymy (Ps. 22:22). (Jana 2:13-17). A to pytanie już nie dotyczy sprzedaży? Dziwne
ak.8. Oburzony Jezus wyrzucił ze świątyni tych, którzy prowadzili w niej handel Ale jak SK idzie pod młotek to już Jezus nie będzie oburzony a tym bardziej co w takim budynku będzie się potem mieściło?To ich już nie interesuje. I co z tym błogosławieństwem Jehowy- było na marne?
Szkoda tylko tych ludzi którzy naiwnie wierzą, że robią to dla Boga
kosztem rodziny, niejednokrotnie zdrowia itp..
Wątpię że szeregowi ŚJ mają pojęcie iż to jest wielki biznes dla korporacji CK.
Bo jaki to sens budować a potem sprzedawać .
ak.9
9 Organizacja Jehowy nie szczędzi starań, by pomagać we wznoszeniu i finansowaniu skromnych Sal Królestwa. Ich projektowaniem, budowaniem i modernizowaniem zajmują się niepłatni ochotnicy. Jakie przynosi to rezultaty? Od 1 listopada 1999 roku wybudowano na całym świecie ponad 28 000 pięknych miejsc czystego wielbienia. Oznacza to, że w ciągu ostatnich 15 lat każdego dnia powstawało przeciętnie pięć Sal Królestwa.Po tych liczbach można sobie wyobrazić ile to szmalu zarabiają na niewolnictwie za darmochę. Niewielki wkład za to wielki zysk.
I na Rolexy znajdzie się kasa a szmal pójdzie na kajmany bo po co płacić tyle podatku.
Dobrze że ja w tym cyrku już nie jestem ,bo ręce opadają.
https://wol.jw.org/pl/wol/d/r12/lp-p/2015528?q=sala+kr%C3%B3lestwa&p=par#h=15