To dziwne. Niektórzy z nas chodzą do kościoła na msze i nigdy nie słyszeli o Jahwe. Możesz podać adresy tych kościołów, które nauczają o Jahwe jako o jedynym Bogu, który jest Ojcem Jezusa ?
Słuchamy też papieża , jego kazań i nigdy jeszcze nie usłyszeliśmy o tym aby mówił, ze Jahwe to jedyny Bóg. Wspomina o Trójcy, o Bogu Jezusie ale nigdy nic o Jahwe.
Mirada to niezły/a prowokator. Nie znasz się na nauce Świadków Jehowy tak samo jak nie znasz się na nauce Kościoła Katolickiego. Twoje słowa potwierdzają jedynie ogromne braki w wiedzy. To, że nie słyszeliście czegoś to tylko wasz problem, lenistwo, ignorancja itp. Trochę chęci, odrobina wysiłku i mniej lekceważenia. Jeśli chcesz mirando sprawiać wrażenie, że ważne są dla Ciebie sprawy 'duchowe' to musisz się przyłożyć, bo jak narazie to szczekasz jak ratlerek, bez sensu i irytująco.
Ja słyszałem w kościołach o Jahwe kilkakrotnie, mimo, że przez ostatnie 30 lat tylko kilka (góra kilkanaście) razy byłem w kościele. Jako ŚJ zwracałem na takie fakty uwagę i utkwiły mi w pamięci. Mogę podać kilka miejscowości : Boguszyce, Żelechlinek, Kołobrzeg, Starogard Gdański. Poza tym jeśli chcesz się wypowiadać o naukach KK to radzę zapoznać się z KKK, którego nie znasz. Postudiuj, może się 'nawrócisz'
bo jak narazie to delikatnie mówiąc się kompromitujesz.