Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść? To tak a propos 8 członka.
Kiedyś biedny, teraz bogaty
OPOWIADA SAMUEL HERD
Obj 3:17 Ty bowiem mówisz: "Jestem bogaty", i "wzbogaciłem się", i "niczego mi nie potrzeba",
a nie wiesz, że to ty jesteś nieszczęsny i godzien litości,
i biedny i ślepy, i nagi.
ZNAJ SWOJEGO WROGA do akapitu 9 włącznie.Strażnica jest taka mądra, że aż głupia.
"ADAM
z pewnością wiedział, że węże nie mówią. Dlatego
mógł się domyślać, że
wężem, który rozmawiał z Ewą,
posługiwało się jakieś stworzenie duchowe (Rodz. 3:1-6). Adam i Ewa właściwie
nic o nim nie wiedzieli."
Pyt. Wiedzieli, nie wiedzieli, domyślali się?
"Obj 20:10 A Diabeł,a który ich wprowadzał w błąd, został wrzucony do jeziora ognia i siarki, gdzie już się znajdowali zarówno bestia,b jak i fałszywy prorok;c i
będą męczeni dzień i noc na wieki wieków."
Takie odnośniki w Strażnicy? Jeszcze jakiś nadgorliwiec sprawdzi...
"Kiedy ci aniołowie odeszli z rodziny Boga, władzę nad nimi zaczął sprawować Szatan. Nie jest to jednak po prostu niezorganizowany tłum buntowników. W niewidzialnym świecie duchowym Szatan
stworzył imitację Królestwa Bożego — siebie ustanowił w nim królem, a demony zorganizował w rządy i dał im władzę nad światem (Efez. 6:12)."
Piekło - chińska podróbka Nieba
"Szatan i demony posługują się nie tylko rządami, ale też religią fałszywą i światem handlu, żeby wprowadzać w błąd „całą zamieszkaną ziemię” (Obj. 12:9). Za pośrednictwem religii fałszywej
Szatan rozpowszechnia kłamstwa o Jehowie. Poza tym
robi wszystko, żeby jak najwięcej ludzi zapomniało o imieniu Bożym"
Szatan kłamie o Jehowie, nie używając Jego imienia... Ciekawe.
"Po drugie, osoby, które przyłączają się do Szatana, odnoszą z tego jedynie ograniczone korzyści. Adam i Ewa zyskali możliwość ustalania swoich mierników dobra i zła, a demony pewną władzę nad ludzkimi rządami (Rodz. 3:22). Jednak
straty zawsze są dużo większe niż pozorne korzyści, które Szatan może zaoferować"
Jakie są te straty? Śmierć w Armagedonie? Jeśli już raz się umarło, to można się było przyzwyczaić
"Za pośrednictwem swojej organizacji Szatan kontroluje ludzkie rządy. [...] Jehowa chce, żebyśmy szanowali władze państwowe (1 Piotra 2:17)."
Należy szanować kontrolowane przez szatańską organizację ludzkie rządy...
" Jednak zdajemy sobie sprawę, że
musimy być neutralni — nie popierać żadnej partii politycznej ani żadnego ludzkiego przywódcy (Jana 17:15, 16; 18:36)."
Tu będę złośliwy
Obj 3:15 Znam twoje czyny, że
ani zimny, ani gorący nie jesteś. Obyś był zimny albo gorący! 16 A tak,
skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny,
chcę cię wyrzucić z mych ust.