Kochani, nie będę odnosił się do zarzutów dotyczących tego, że dalej pedofilia jest ukrywana. Nie znam takich przypadków teraz natomiast mój Tato jest starszym, dodatkowo dojeżdża do Betel na różne nagrania i pomaga w jednym z działów. W naszym domu zawsze goszczą Nadzorcy Obwodu. Jeśli słyszę, że tak to jest to w to wierze. Jak pięknie znalazł Pan Włodzimierz, organizacja przyznała się do takich czynów. Widać powoli udaje się oczyszczać organizację ponieważ już wśród tych, którzy przewodzą, nie dochodzi do takich czynów. Teraz przyszedł czas na to by oczyszczać organizację dalej. Ja głęboko wierzę, że Biuro Oddziału zgłasza takie sprawy ponieważ gdyby tego nie robiło to nie trzymało by się prawa świeckiego co w tej sytuacji jest bez sensu.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, szczególnie za te merytoryczne. Natomiast te emocjonalne są bez większego znaczenia dla mnie.
"Nieskory do gniewu jest lepszy niż mocarz, a panujący nad swym duchem - niż dobywca miasta. "
"Jeśli słyszę, że tak to jest to w to wierzę." Też tak miałam.
Nabonicie, drogie dziecko, śmiało mogę tak powiedzieć, bo mam dzieci w Twoim wieku.
Trzydzieści lat słuchałam i wierzyłam, że ta organizacja religijna, jest jedynym, godnym reprezentantem Boga na ziemi.
Przez myśl mi nie przeszło, że może być inaczej, do czasu zanim nie odkryłam, że jestem okłamywana.
Twoje otoczenie zamydla Ci prawdziwy obraz sytuacji w tej i innych bardzo poważnych kwestiach.
Fakt, że australijska afera pedofilska, jak można tylko było, była ukrywana w Polsce.
Osoby, które o to zaczęły dopytywać, były i są wykluczone ze zborów.
Rozpuszczane kłamstwa, że proces sądowy z Australii, to spreparowany materiał, a zeznający członek CK, to podstawiony sobowtór.
Nałożona kara dzienna 4000$ za nieujawnianie rejestru pedofili.
Ukryte fakty, że nawet w CK, byli ludzie, którzy dopuszczali się tego procederu.
Potraktowanie Barbary Anderson przez
Watch Tower, za ujawnianie tych i innych faktów.
Przeszłe i obecne instrukcje, jakie zawierają listy do starszych, jak należy postępować w kwestii pedofila zborowego.
(Tu odsyłam Cię do archiwum WTS na tym forum, poczytaj sobie te instrukcje, bo jako sł.pomocniczy o tym nie wiesz)
Zeznania starszych w procesie sądowym w Australii, znasz angielski, to sobie posłuchaj w oryginale, jak to brzmi.
Ukrywanie również innych przestępstw w zborach tj., chociażby przemoc w rodzinach śj.
Ukrywanie przynależności strażnicy do struktur ONZ.
Itd., itd., itd., nie sposób tu wymienić wszystkiego na tę chwilę.
To wszystko, niestety, jasno pokazuje, jak chora jest ta organizacja od wewnątrz.
I żebyś nie wiadomo jak mocno wierzył w to co słyszysz od osób, które muszą być lojalne wobec CK i jego zarządzeń.
Niestety, nie spowoduje, że fakty, które cząstkowo tu wymieniłam, staną się nieprawdziwe.
Nabonicie. Masz wybór i zdobądź się na uczciwość sam wobec siebie.
Możesz żyć w tej iluzji, zaklinając rzeczywistość i sądząc, że obecny obraz organizacji, który znasz tylko z jednej strony, to jest obraz prawdziwy.
Możesz też uczciwie zbadać fakty i wyciągnąć własne wnioski, na podstawie tego co sam zbadasz,
a nie na podstawie tego, co mówi Twój ojciec, starszy zboru, strażnica, NO, CK i betelczycy.
Piszę to do Ciebie, po to, żebyś nie dożył takiego punktu w swoim życiu, do jakiego ja doszłam.
Że będąc gorliwym śj, na starość odkryłam, że ktoś sobie porządnie ze mnie zakpił religijnie.
A PRAWDA, W KTÓRĄ TAK MOCNO WIERZYŁAM, OKAZAŁA SIĘ ZWYKŁYM KŁAMSTWEM. Pięknie okraszonym bardzo wybiórczo wersetami biblijnymi.
Pozdrawiam.
I życzę moc głębokich przemyśleń i własnych wniosków.
"Estera".