Hahahaha człowieku!! nikt mnie nigdy tak nie zmotywował do tego by założyć konto tutaj na tym forum czytam je od około 6 miesięcy ale kiedy przeczytałem ten tekst to stwierdziłem, że założę konto!! Dokładnie to samo mam w głowie jak czytam te brednie, które oni wypisują! Witam wszystkich wybudzonych! Ja od 2 miesięcy poza Światusami znaczy Świadkowymi
Mój list wierze, że zrobił wrażenie na starszakach nie często chyba sługus i pionier odchodzi
Mnie też wypowiedź @Michała chlu zmotywowała do zalogowania się, chociaż nie miałem takiego zamiaru. Trafiłeś chłopie w sedno. Śmieszne jest te targowanie się która organizacja/sekta jest bardziej "boska", szczególnie, kiedy na samym wstępie pogwałca się podstawową zasadę: "miłosierdzia chcę, nie ofiary". Tak samo jak z patriotyzmem ktoś powiedział : "patriotyzm to przekonanie, że ten kraj jest lepszy, bo ja się w nim urodziłem" , podobnie z religią: " ta jest najwierniejsza Bogu bo ja w nią wierzę".
Najlepsze jest to, że żadna religia nie pomaga wierzącemu wznieść się na duchowe wyżyny, w kierunku Boga,a raczej sprowadza Boga do ludzkiego, fizycznego wymiaru.
administrator: ta nazwa jest zarezerwowana dla moderatora tego forum, proszę zmień na inną.
gedeon