Nie wypieram się niczego. Odpisując dzisiaj, zapomniałem, że wczoraj napisałeś, że yanco to Ty.
Natomiast to o czym pisałem, to jak reagowałeś wzbudzaniem poczucia winy i przede wszystkim psychomanipulacją w odpowiedzi na logiczne pytania
zaczęło się w innym wątku, mniej więcej od poniżej mojej wypowiedzi:
https://swiadkowiejehowywpolsce.org/biblia-dyskusje/biblia-dla-wszystkich-ludzi-a-ksiegi-prorocze/msg94068/#msg94068Teraz podesłałeś mi na priv kanał "dotyk Boga".
Nie będę tu rozpoczynał polemiki, bo najwyraźniej będzie ona podobna jak ta do której dałem link powyżej
(prześledź tam do końca wątek jak odpowiadałeś).
Napiszę Ci krótko:
Bałbym się zanegować niektóre rzeczy, ale jeśli chcesz mnie przekonać do uzdrawiaczy modlących się przed kamerą i robiących kpinę w porównaniu z tym co opisano w ewangeliach, jak to ma miejsce m. in na tym kanale,
to jest to właśnie przykład słuszności tego, o czym próbowaliśmy dyskutować w tamtym wątku.
Weź także pod uwagę, że czyjaś, z Twojego punktu widzenia "niewiara", może być efektem jego bolesnych doświadczeń.
Nie strasz go, że to gorzej dla niego, nie sądź go, że nie wierzy w Boga.
Taka postawa świadczy raczej o słabości niż o mocy.
Próbowałem Ci to już powiedzieć potem tutaj (zrobiłem to bardzo szczerze i to było bardzo osobiste) przypomnij sobie:
https://swiadkowiejehowywpolsce.org/biblia-dyskusje/biblia-dla-wszystkich-ludzi-a-ksiegi-prorocze/msg94106/#msg94106I niech to co tam napisałem będzie aktualne jako odpowiedź.Kiedy Natanael powątpiewał w doniesienia o Mesjaszu i zapytał sceptycznie "Czy z Nazaretu może wyjść coś dobrego"
to nie usłyszał wzbudzającej poczucie winy, osądzającej merytoryki w stylu yanco, lecz Chrystus pochwalił go jako szczerego Izraelitę.
Pomyśl o tym.
Więc ja widzę, że próbujesz mnie wciągać w to samo i dyskutować jak poprzednio. Teraz już rozumiem, skąd ta prędkość do podważania
mojej wiary w Chrystusa albo czepiania się słówek że wierzę w obraz itp. Jeszcze raz Ci napiszę: Nie baw się w Boga.
Więcej nie będę Ci odpisywać, bo nie ma to sensu.
Pokaż mi prawdziwy cud, a nie będziesz musiał przekonywać słowami i manipulacją, nawet jeśli wynika ona z Twojej szczerej wiary.
Wszyscy mogą prześledzić tamten wątek.