Jest zdefiniowana dla katolików ale jest sprzeczna z biblią.
Trójca Święta nie jest sprzeczna z Biblią. Jeszcze nie spotkałem ŚJ, który by prawidłowo zdefiniował dogmat o Trójcy Świętej. Wszyscy powtarzają brednie za Strażnicą, że to jest wiara w trzech Bogów w jednej osobie. Kiedyś w Katowicach podszedłem do teokratycznej biblioteczki na kółkach i zapytałem o definicję. Pani odpowiedziała, że to jest trzech Bogów w jednej osobie, bo tak uczył ją ksiądz na religii i tak było w katechizmie w latach 60-tych. Miała kobiecina pecha, bo miałem ten katechizm przy sobie. Kiedy otworzyłem... mina była bezcenna. Rozmowę pewnie będzie pamiętała dłuuuuugo
Skoro ktoś wierzy w nieprawdziwe definicje to jego problem. Jako katolik, nie zdałeś egzaminu z wiary.
Te fałszywe definicje, to przedstawia z pełną świadomości Towarzystwo Strażnica:
http://piotrandryszczak.pl/dlaczego-swiadkowie-jehowy-nie-wierza-w-trojce-swieta-cz2.htmlOszukując w ten sposób swoich czytelników. Ty też uwierzyłeś w fałszywe definicje, dlatego zostałeś wyznawcą Strażnicy. Teraz masz problem. Co z tym zrobisz, Twój wybór.
Ja zacząłem badać czy kościól katolicki głosi prawdę tylko czytając biblię .
Gdybyś znał naukę Kościoła i czytał Pismo Święte, nigdy byś nie został wyznawcą Strażnicy. Jeszcze nie spotkałem ŚJ, który by potrafił coś katolickiego zdefiniować. Zawsze powtarzali strażnicowe brednie.