Ja sama wiem po sobie ,że jako dziecko wtłaczano mi do głowy, że wszystko po za organizacją jest szatańskie i zmierza ku armagedonowi. I praktycznie całe moje młode życie bo od 9 roku życia w tej sekcie tkwiłam, bo większość w rodzinie byli SJ . Mogę powiedzieć, że zostałam ograbiona z moich zainteresowań, np. podobało mi się harcerstwo - nie można, bo oddaje się cześć fladze; karate albo aikido - nie bo to świadczy o przemocy. Same zakazy. Wszystko to może zasmucać Jehowę.
Ale obiecałam sobie, że takiego życia nie zafunduje mojemu dziecku. Wyszłam za mąż w "prawdzie" zgodnie z wytycznymi byłam bardzo posłuszna żadnego "światusa a fuj". Na szczęście mam fantastycznego męża też się odłączył od tej sekty. I mój kochany mężuś jest na tym forum właściwie to on mi je polecił. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, że jest takie super forum odstępczuchów jak ja .Jak urodził się nasz syn, to nie chciałam mu fundować tego co ja miałam w dzieciństwie. I nie ograniczałam go jeśli chodzi o szkołę podst. to nigdy nie rozmawiałam z wychowawczynią na temat tego, że jesteśmy ŚJ i syn ma zakaz tego czy tego. Wychodziłam z założenia, że syn nie jest ochrzczonym ŚJ a w przyszłości jak ze chce być w tej org. to jego sprawa. Syn ma obecnie 19 lat i jest ateistą ma swój światopogląd. Czy to moja wina ? - pewnie tak , bo mu nie tłukłam do głowy biblijnych prawd. Ale jak można zmuszać dziecko do jakiegokolwiek wyznania. Mnie zrobili pranie mózgu i nie za dobrze z tym mi jest. Ale na dzień dzisiejszy to mogę powiedzieć ,że jestem wolna i wolę iść za Panem Jezusem Chrystusem, który jest naszym jedynym Zbawicielem a nie żadna ludzka organizacja.
1 Jana 4:14
14. A my widzieliśmy i świadczymy, iż Ojciec posłał Syna jako Zbawiciela świata.
Efezjan 1:20-23
20. jaką okazał w Chrystusie, gdy wzbudził go z martwych i posadził po prawicy swojej w niebie
21. ponad wszelką nadziemską władzą i zwierzchnością, i mocą, i panowaniem, i wszelkim imieniem, jakie może być wymienione, nie tylko w tym wieku, ale i w przyszłym;
22. i wszystko poddał pod nogi jego, a jego samego ustanowił ponad wszystkim Głową Kościoła,
23.który jest ciałem jego,pełnią tego,który sam wszystko we wszystkim wypełnia.
To gdzie tu mowa, że Stwórca nasz Ojciec ustanowiłby na ziemi organizację z niedoskonałych ludzi, no ABSURD - sami się obwołali Bożą organizacją.,a z Biblii wynika, że Pan Jezus jest ponad wszystkim i za nim mamy iść.