A to jest Pana problem czy ich? Maja do tego prawo wiec to robią kim Pan jest by oceniać czyjeś pobudki w tej kwestii?
Ogólnie tak czytam stojąc z boku i nie wiem czy się cieszycie,otwieracie szampany czy lamentujecie?
Jestem człowiekiem żyjącym w wolnym kraju i mam prawo oceniać wszystko dookoła, a każdy dookoła ma prawo oceniać mnie. Czy się mylę i przenieśliśmy się w magiczny sposób do roku 1984 w wydaniu Orwella, a ja tego nie zauważyłem i zaraz przyjedzie po mnie ktoś z Ministerstwa?
Dodatkowo byłem członkiem tej organizacji przez wiele lat i znam pobudki kierujące ludźmi, które piszą takie komunikaty.
Trudno powiedzieć jednoznacznie czy się cieszymy czy lamentujemy bo nie wiadomo jaki finał będzie miała ta sprawa, tj. jak rządy w Rosji rozegrają to w praktyce. Na pewno nie będziemy cieszyli się jeśli będą cierpiały z tego powodu niewinne jednostki. A z drugiej strony pocieszające jest, że może zakaz zmniejszy wpływy tej szkodliwej organizacji tak, by mniej osób złapało się na ich propagandę.