Myślę, że jak Rząd rosyjski powiedział "A", to powie i "B".
Nie wycofa się z zamiaru zdelegalizowania śj w Rosji.
Za daleko wszystko poszło.
Putin się nie "kłaniał" przed prezydentami USA, a co dopiero przed śj.
Nie on.
I taryfy ulgowej dla świadków nie będzie.
Putin zrobił prezent Ciału Kierowniczemu. Świadkowie Jehowy w Rosji dzięki pisaniu listów ( około osiem milionów listów? ) przypuszczalnie będą prześladowani, a prawdziwi wyznawcy Jehowy według CK, muszą być prześladowani. Tak, to prawda, oni będą siedzieć w luksusowych apartamentach w Warwick, a biedni ŚJ w Rosji w więzieniach. Wyprodukują kilka filmów o Sergieju, który prześladowany jest za wiarę przez rosyjsko-szatański system. Wiara wielu się wzmocni, a osiem milionów poczuje się winnych, że za mało wspiera dzieło i wrzuci do skrzynek. "Oni tam tak cierpią a my tylko tyle wrzuciliśmy, wrzućmy więcej."
Poniżej film z tv.jw.org jeszcze nie występuje w języku polskim. Wts jeszcze go nie przetłumaczył. Sanderson mam wrażenie, podpowiada Putinowi co ma zrobić, mówi że prawdziwi chrześcijanie mają być znienawidzeni. Zwraca się do braci po Rosyjsku z krótkim przemówieniem wcześniej cytując werset z Jana 15:18-20, a później 1Piotra 3:4
Następnie "wstawiają się" w miejsce Boga i mówią żeby zaufać Jehowie. A oni Ciało Kierownicze są pewni, że Jehowa z całej swojej mocy, pomoże im w każdej sytuacji.
"18 Jeżeli was świat nienawidzi, wiedzcie, że Mnie pierwej znienawidził. 19 Gdybyście byli ze świata, świat by was kochał jako swoją własność. Ale ponieważ nie jesteście ze świata, bo Ja was wybrałem sobie ze świata, dlatego was świat nienawidzi. 20 Pamiętajcie na słowo, które do was powiedziałem: "Sługa nie jest większy od swego pana". Jeżeli Mnie prześladowali, to i was będą prześladować. Jeżeli moje słowo zachowali, to i wasze będą zachowywać. "
"4 Ale jeżelibyście nawet coś wycierpieli dla sprawiedliwości, błogosławieni jesteście. Nie obawiajcie się zaś ich gróźb i nie dajcie się zaniepokoić! "
https://tv.jw.org/#en/video/VODStudio/pub-jwb_201703_14_VIDEO