Trampek!!!! Muszę Ciebie pochwalić, robisz tu dobrą robotę, dajesz taki kontrast naiwności i głupoty i właśnie dzięki Tobie wielu Twoich braci nagle dostrzega to, że "dziwnie was zaprogramowali".
Tak właśnie zostałeś zaprogramowany, Ty nie wzrastasz w dojrzałości duchowej, Ty nie masz badać pism, Ty jesteś trenowany.
Wysłuchaj sobie nagrania kongresowego z piątku tam w końcowym wykładzie pt. "Dzięki czemu ‛na pewno nie upadniemy’, mówca powiedział, mamy osobistego trenera tym trenerem jest Jehowa a aniołowie to kibice. Widzisz mówi się Wam w prost, że Wasze poznawanie "prawdy" nie polega na badaniu lecz polega na trenowaniu tak jak w każdej korporacji zachęcani jesteście do wyścigu szczurów, do biegu na złamanie karku, bo tak Was zaprogramowali czytaj wytrenowali.
"Dziwnie was zaprogramowali" zapamiętaj sobie własne słowa
Ja jestem jak ten który bierze udział w biegu o którym wspomina nowy testament
Nie mam zbyt wiele czasu na bezsensowne "badanie" pism jak wy tu robicie. Moim zdaniem jest głoszenie o Jehowie .
Słusznie zauważono, że żeby mieć kondycję do biegu trzeba trenować, ja trenuje ale czytając pisma zamiast rozmyślać nad bezsensownymi problemami np czy Trojca istnieje czy nie istnieje, czy krew można przetaczać czy nie można tym bardziej, że pisma jasno wskazują na to, że Trójcy nie ma a że od m in transfuzji nalezy powstrzymywać się tak samo jak i od nierządu.
A słowa z kongresu są tylko nawiązaniem do pięknych słów z Hbr 1 :
"1 I my zatem mając dokoła siebie takie mnóstwo świadków, odłożywszy wszelki ciężar, [a przede wszystkim] grzech, który nas łatwo zwodzi, winniśmy wytrwale biec w wyznaczonych nam zawodach. 2 Patrzmy na Jezusa, który nam w wierze przewodzi i ją wydoskonala. On to zamiast radości, którą Mu obiecywano, przecierpiał krzyż, nie bacząc na [jego] hańbę, i zasiadł po prawicy tronu Boga."
Mnie zaprogramował sam Jehowa