Jeśli książki filozoficzne czy psychologiczne czi o religiach zbawią ciebie to czytaj. Powodzenia !
Ja odszedłem z KK i znalazłem prawdę właśnie u ŚJ. Ty tu prawdy o Jehowie na pewno nie znajdziesz .
nie gadaj głupot, wychodziłeś z jednej sekty wchodziłeś do drugiej, ty tez nie jesteś fenomenalny, także nie wiem czym się chwalisz, ja też jestem w tej sekcie, formalnie, i wiem co piszę, śJ oddalają człowieka od Jezusa, i nie powiesz mi że tak nie jest, jak do tej pory nie zauważyłeś tego no to masz problem, dobrze słuchaj o kim mówią, ile razy mówią, zamiast Jezusa jest CK, Jezus odgrywa symboliczna rolę w org., o Panu pamiętają, zawsze przed świętami grudniowymi i pamiątką, czasami fragmentaryczne w wykładach, inne terminy są zarezerwowane dla gloryfikacji CK, ponad 23 lata jestem w org. nigdy nie czułem więzi z Jezusem, teraz wiem dlaczego i kto jest powodem takiego stanu, CK nie pozwoli żebyś miał bliskie więzi z Panem bo wtedy musiałbyś ich odrzucić, uczysz innych a ty sam potrzebujesz gruntowego studium pisma świetnego, poczytaj nowy testament zrozumiesz, że uczniowie za Jezusa dali by życie w każdej chwili, oni żyli Jezusem, mówili o nim i dla niego umierali, z śJ dla kogo umierają dziś? umierają ale wykonując polecenia CK, na przykład zakaz transfuzji, ewentualnie umierają tylko dla Jehowy ale nigdy dla Jezusa, nikt w zborze śJ nie ma rozwiniętej więzi z Zbawicielem, wiem to bo obserwuje i doświadczyłem na własnej skórze, także zamiast pisać tu na forum nie marnuj czasu zacznij poważną analizę Biblii.