Bóg tego świata to nie bóg.1 Kor 8,5-6: Bo chociaż są tacy, których zwą „bogami”, czy to w niebie, czy na ziemi, jako że jest wielu „bogów” i wielu „panów”, dla nas wszakże jest jeden Bóg, Ojciec, z którego jest wszystko, a my dla niego; i jeden jest Pan, Jezus Chrystus, przez którego jest wszystko i my przez niego.
Strzeliłes sobie sam w stopę. To jest doskonały werset pokazujący, że na świecie jest mnóstwo bożków. Dlatego waznym jest aby Jehowa miał swoje imię aby to imie było używane aby odróżnić Jehowę od tych tysięcy bogów. Robisz postępy czytając moje cytaty ! Jest jeden Bóg i jeden jego Syn ! Doskonale myślisz !
Strzeliłes sobie sam w stopę. To jest doskonały werset pokazujący, że na świecie jest mnóstwo bożków. Dlatego waznym jest aby Jehowa miał swoje imię aby to imie było używane aby odróżnić Jehowę od tych tysięcy bogów.
Jeden Pan napisano. Czy Jezus jest Twoim Panem? To szatan już przestał być dla Ciebie bogiem i stał się bożkiem?
Jezus jest moim Panem (...)
Nietypowe wyznanie Świadka Jehowy Moim Bogiem jest Ojciec mój i Pana Jezusa Chrystusa.
A jak ma na imię twój Bóg ? Szatan czy może mamona czy może Zeus czy Eros czy może jednak Jehowa ? Z uzasadnieniem poproszę jeśli można
Mój Bóg to Ojciec Pana Jezusa. Mówię do niego Ojcze, jak nauczył Pan Jezus. A ma wiele tytułów i Imię Jahwe.
Czyli jest bezimienny bóg ? Tak ? Bo pojęcie "ojciec" jest też bardzo ogólne. Ojców na ziemi jest multum. Znasz jakąś osobę bez imienia ? Nawet fałszywe bożki mają imiona
Nie czytałeś mojego postu? Napisałem Ci dokładnie co sądzę.
Bardzo nietypowe jak na fana Jehowy jest jednoczesne nazywanie matki Jezusa "Maryją", a nie Marią.