[quote autże hor=PoProstuJa link=topic=3881.msg125887#msg125887 date=1519424978]
Nie zgadzam się z ani jednym słowem tego postu. Oszukali nas LUDZIE! Bóg nie pukał do naszych drzwi, tylko właśnie ludzie.
Gdyby zamiast mówić Ci Litwinie o Bogu owi ludzie przynieśliby odkurzacz za 6900 zł i wcisnęliby Ci go, to kogo byś wtedy obwiniał? Zbrodniarzem byłby odkurzacz, bo to na niego powoływali się handlarze-domokrążcy?!
Zamiast przypisywać winę całemu światu najpierw trzeba samemu sobie zrobić rachunek sumienia i zastanowić się dlaczego uwierzyła/em akurat tym LUDZIOM?
Może jestem łatwowierny/a? Może zbyt leniwy/a na to, żeby samemu niektóre rzeczy sprawdzić? A może to był zwykły pech - przyszli w odpowiednim momencie, w którym akurat trafili do mnie ze swoimi argumentami?!
Zapewniam Cię Litwinie, że jesteśmy codziennie oszukiwani - nie tylko przez Świadków, ale również przez reklamodawców, rządzących, niesprawdzone newsy w Internecie itd. itp. I kogo będziemy za to wszystko obwiniać?
Jak już chcesz Litwin kogoś obwiniać za złą sytuację na świecie, to ja Ci podsunę odpowiednią osobę odpowiedzialną za całe zło! To moja teściowa!
[/quote]
Właśnie odpowiedziałaś sobie na do mnie pytanie.
Gdyby nie było odkurzacza, nie było by co wciskać.
A tak naprawdę przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Sądzisz, że Bóg istnieje ( przynajmniej w takim pojęciu jak się nam to przedstawia), a ja uważam, że nie i tu jest ten dylemat.