Zaczęło się , gdy z jedynej prawdziwej religii zostala za swe watpliwosci i odstepcze zapędy wykluczona miła, skromna siostra .
I nic wielkiego pewnie by się dalej nie dzialo, ( w koncu ani ona pierwsza ani ostatnia, ktora przejżała matactwa Organizacji) ale...
No wlasnie.
Sprawa trafila do sadu.
Oczwywiscie nikt z zalogi nie stawil sie, by zlozyc zeznania.
Sad i prokurator oczy ze zdumienia przecierali, gdy dowiedzieli sie, ze sumienia nie pozwala pozwanym stawic sie przed Sąd .............
Gdy nasza ex wychodzila z sądu, czekali na nią : starszy zboru z żoną.
Zapytali jak ona śmie występowac przeciw Organizacji, a nastepnie... Zona starszego ze slowami :" jestes beznadziejna " napluła naszej bohaterce w twarz.
Zarejestrowal to monitoring. Bedzie to wiec tez wlaczone do sprawy, oboje oni ( starszy i jego zona ) tez byli zatrudnieni w tym hoteliku.
Zgoda pełna z w.w. stwierdzeniem:
"Nic tak nie przemawia do rozsądku jak mocne przetrzepanie kieszeni" - i o ten aspekt pójdzie pewnie walka .
Wiara w autorytety powoduje, że błędy autorytetów przyjmowane są za wzorce
*Lew Tołstoj
Znane z ewangelii słowa "poznacie prawdę a prawda was wyzwoli" , nabiera coraz pełniejszego wymiaru .
Myślałem że dużo widziałem w WTS, a widziałem super kwiatki o których na razie nie mogę nic powiedzieć .
Ale to że takie numery w Szkocji w 2016 roku , to chyba z infantylnego braku zdrowego rozsądku, braku świadomości powagi czynu i pychy lub skrajnego efektu psychologi tłumu .
Gdy dziś to czytam to z bólem i niedowierzaniem ale już bez wątpliwości że to cała prawda o JWORG i zasadach tam stosowanych.
Tak jak piszesz Alku,
"..I nic wielkiego pewnie by się dalej nie dzialo, ( w koncu ani ona pierwsza ani ostatnia, ktora przejzala matactwa Organizacji) ale....." .
To największa myślozbrodnia, otwieranie oczu na prawdę o WTS i nie zamykanie ust.
Może paradoksalnie po takiej akcji i jej szerszym przekazie więcej osób pozna prawdę o "prawdzie", i tu już widzę światło i potencjał pozytywny w tym wydarzeniu.
Już z czasów Jezusa duchowni i przywódcy religijni postanowili wykluczać z synagogi (dokładnie -synagogi szatana)każdego kto powie że uzna prawdę i powie co myśli,nawet rodzice niewidomego od urodzenia mówili "jego spytajcie, jest dorosły...... " .
Więc ostracyzm działał, i tu w Szkocji podobnie.Zmanipulowana,zahipnotyzowana część zboru pokazowo robiła sobie nagle pokaz gorliwości , ale "nie według dokładnego poznania". Oby boleśnie to odczuli w pełnym znaczeniu . Ich umysły i serca zbiorowo postanowiły robić to samo - pokazać wielką siłę JWORG , bo przecież to nic z duchem Chrześcijańskiego postępowania nie ma .
Czekam z niecierpliwością na rozwój akcji.
W wypadku tego zdarzenia widać efekt siły autorytetu o którym tu
https://swiadkowiejehowywpolsce.org/index.php?topic=3476.0