Poprawiono bo okazało się że koniec nie nastanie jeszcze w XX wieku.
Darek a co z braćmi którzy planowali swoje życie tak aby uwzględnić spełnienie tego proroctwa? na przykład nie zakładali rodzin, a bardzo chcieli, planowali i bardzo chcieli dzieci ale zrezygnowali, przerwali proces wykształcenia, zrezygnowali z dobrze płatnej pracy?
dlaczego grono znawców biblii w imię Boga wprowadził ich w błąd? gdzie są przeprosiny? jaka będzie rekompensata? kto odpowiada za takie fałszerstwa? przecież inaczej nie można ich nazwać jak fałszywymi prorokami, a dobrze wiesz jak Bóg patrzy na fałszywych proroków, jak ktoś może mówić, że jest kanałem łączności a systematycznie wprowadza w błąd członków trzody Jezusa?
zastanawiałeś się nad tymi pytaniami w ogóle, czy ograniczasz się do ''Poprawiono bo okazało się że koniec nie nastanie jeszcze w XX wieku''
ja po owocach poznałem korporację, zachęcam żebyś tak samo zbadał jakie owoce wydają, tak radził nasz Pan
Pwt 18:20-22
Jednakże prorok ośmielający się mówić w moim imieniu słowo, którego mu nie nakazałem mówić, lub mówiący w imieniu innych bogów, ów prorok umrze. 21 A jeśli powiesz w swym sercu: „Skąd będziemy wiedzieć, którego słowa nie mówił Jehowa?”, 22 to gdy prorok mówi w imieniu Jehowy i słowo to się nie sprawdzi ani nie spełni, jest to słowo, którego nie mówił Jehowa. Prorok mówił je z zuchwalstwa. Nie wolno ci się go ulęknąć’.
Mt 7:15-23;
„Miejcie się na baczności przed fałszywymi prorokami, którzy przychodzą do was w okryciu owczym, ale wewnątrz są drapieżnymi wilkami. 16 Rozpoznacie ich po ich owocach. Czyż zbiera się z cierni winogrona albo z ostu figi? 17 Podobnie każde drzewo dobre wydaje owoc wyborny, ale każde drzewo spróchniałe wydaje owoc bezwartościowy; 18 drzewo dobre nie może rodzić owocu bezwartościowego ani nie może drzewo spróchniałe wydawać owocu wybornego. 19 Każde drzewo nie wydające wybornego owocu zostaje ścięte i wrzucone w ogień. 20 Rzeczywiście więc rozpoznacie ich po ich owocach.