Sabekk ręce mi opadły, wszystko mi opadło, nie mam już siły na tą Twoją głupotę. Nie ma sensu kopać się z koniem.
Łatwiej byłoby przybić kisiel do ściany gwoździem niż Ciebie przekonać do spraw oczywistych.
Tym kisielem to mnie rozwaliłeś. No, ale w ramach "żyj i daj żyć innym", oby ci wszystko nie opadło
Jeszcze jedno.
W celu złagodzenia winy swoich liderów, cytujesz fragmenty w których Wts przyznaje się do pośredniego uczestniczenia w działaniach wojennych.
Chociaż coś, dzięki, jakieś światełko w tunelu
Moich liderów? Może i jest to jakiś kierunek, jakiemu się przyglądam, a i jest mi z nim po prostu po drodze... No niemniej na podobnej zasadzie przyjrzałem się cytatowi zapodanemu przez @Roszadę, a nie mnie. Kontekst swoje i odstępcza propaganda swoje. No co ja tu mogę przyznać więcej...?
Ale to że np. jakiś morderca zostaje złapany na gorącym uczynku i póżniej aby dostać łagodniejszy wyrok przyznaje się do winy, nie oznacza że ten morderca nie popełniał wcześniej żadnych morderstw i że później jakiegoś nie popełni.
Tak samo kiedy patrzę na obecne inwestycje Strażnicy mogę jedynie stwierdzić, że jeżeli chodzi o "pośrednie uczestniczenie w działaniach wojennych” WTs to zwykły recydywista.
Nie no... "bez jaj". Nie tylko cytowałem kontekst, ale i był też koment, w jakim go widzę. Forsowanie obu stylem "ponad tym"... nie zmieni faktów.
Historia lubi się powtarzać i myślę że może za jakiś czas kiedy sprawa się mocno nagłośni wśród SJ-tów, Wts wyda podobne oświadczenie w sprawie funduszy inwestycyjnych, czy akcji firm zbrojeniowych, że
"wiązały się one z pogwałceniem chrześcijańskiej neutralności i że bracia z Biura Oddziału zrozumieli, że należy zrezygnować z tych przedsięwzięć na korzyść najważniejszej pracy — świadczenia o Królestwie.”
Dla takich jak ja, którzy przyjrzeli się bliżej sprawie, takie oświadczenie nie będzie potrzebne, gdyż wynika to z świadomości, będącej wynikiem właśnie przyglądania się tej sprawie, że takiego oświadczenia nie ma potrzeby wygłaszać, skoro do owych inwestycji nie doszło.
I pewnie wtedy kamień z serca ci spadnie i nie będziesz miał już wątpliwości, Twoja lojalność wobec organizacji zatriumfuje, będziesz coraz więcej głosić o postanowieniach Twojego wybranego przez Boga Ck i dzięki temu dostąpisz wielu błogosławieństw.
Nadal nie rozwiązuje nam to problemu, w co WTS zainwestował podczas WWII w nazistowskich Niemczech...? Co prawda, w oparciu o wręcz nachalność pewnych fraz, jakie zostały zamieszczone w zalinkowanym przez ciebie raporcie, mógłbym ogólnikowo określić w co, no to jednk chyba obaj zdajemy sobie sprawę z tego, że uczciwie stawiając temat, w tej sprawie obaj nie jesteśmy w stanie przeskoczyć pewnej poprzeczki, a i obaj mamy świadomość tego, że ja ci ją postawię wyżej. Czy jest to zatem kwestia lojalności wobec Organizacji, czy raczej tego, w czym mi jest z nią po drodze...? Ja wątpliwości nie mam.
Tylko poradzę Ci, tak po cichu Ogranicz kontakty z odstępcami, bo Ck może Ci te błogosławieństwa szybciutko odebrać
Czyżbyś doradzał jakąś dłuższą przerwę od forum?