NIE! .
Piszesz:
"Tam wyraznie czytamy, że do Kaisera ktoś prawdopodobnie napisał wiadomość prywatną tej treści:"
NO WŁAŚNIE NIE CZYTAMY TAM TEGO TAK, JAK TY OPACZNIE ZROZUMIAŁAŚ I POWYŻEJ SUGERUJESZ.
Kaiser przecież nie pisze tam, że cytuje prywatną wiadomość, tylko pisze o sprawie prywatnej
używając dwukropka, a nie CUDZYSŁOWU!!!
Nie dostrzegasz tego?
Nawet Ty, kiedy cytujesz użyłaś cudzysłowu, i prawidłowo. I tak samo zrobiłby Kaiser.
Lecz tego nie robi, BO NIE CYTUJE kogoś, tylko pisze własne słowa do kogoś, komu zarzuca obrażanie swojej żony.
I nazywa go damskim bokserem. I wyjaśnia, że pisze to w nawiązaniu do sprawy, która nie toczyła się
na publicznym forum.
Ludzie, czy dziś jest jakaś handra w powietrzu???
Nadinterpretowujesz coś na własną niekorzyść.
Ja nie bronię Kaisera (może on jeszcze sam będzie mieć ochotę o tym napisać),
ale chodzi mi o troskę o Ciebie.
Cytat:
Dwukropek stosujemy, by wyodrębnić cytat, przytoczenie
Można przytaczać cudze lub własne słowa.
Krótkie cytaty można zaczynać małą literą, ale jeśli cytaty dłuższe niż jedno zdanie należy zaczynać od wielkiej litery.
Cytowany po dwukropku tekst należy wyodrębnić na jeden z trzech sposobów:
cudzysłowem
kursywą
myślnikiem
http://język-polski.pl/zasady-interpunkcji/2077-dwukropek
W zdaniu został zastosowany dwukropek, czyli: "Dwukropek stosujemy, by wyodrębnić cytat, przytoczenie."
Po dwukropku, nie było cudzysłowa, kursywy, myślnika.
Moja interpretacja, była prawidłowa na tamten dzień. Szczerze podeszłam do wyjaśnienia, nie spałam kilka nocy, płakałam.
Czy nadinterpretowałam...dopiero pózniej:
Kaiser sprawę zdania wyjaśnił:
nie były cytatem z PW. To są moje słowa.
albo tak:
Kaiser sprawę wyjaśnił:
"nie były cytatem z PW. To są moje słowa."
Zdanie było niejasno napisane, bo po dwukropku: "Można przytaczać cudze lub własne słowa."
Ważne jest dla każdego z nas zachowanie, które nie obraża.
Regulamin Forum.
3. Wiedz, że przebywają tutaj ludzie o różnych poglądach i różnej przeszłości (w dużej części osoby, które w przeszłości były Świadkami Jehowy lub są nimi obecnie, ale obecnie nie zgadzają się z naukami Towarzystwa Strażnicy), z którymi często będziesz się nie zgadzał. Masz prawo dyskutować z nimi i z ich poglądami (używając rzeczowych argumentów), ale nie oceniaj ich samych. Nie wolno ci obrażać, drwić lub atakować wierzeń innych.
Abbo.
Jesteś szlachetnym człowiekiem, kilka razy stawałeś na Forum w mojej obronie.
Było to szlachetne, zawsze doceniałam ten rodzaj Twojego wsparcia.
Przykro było mi, że sam poczułeś się nieprzyjemnie.
Można odpuszczać, watro odpuszczać, ale też ważne jest osobiście zainteresowanych osób daną sprawą i tylko ich dotyczącą, by była zakończona pokojowo, bez skrywania urazy, złości.
Z całego serca przepraszam ewentualnych oburzonych, za dodatkowy post, który był dla mnie ważny, nie jako NIEODPUSZCZENIE, A JAKO WYJAŚNIENIE, ZWŁASZCZA DO FORUMOWICZA ABBA, KTÓREGO CENIĘ PRYWATNIE ZA ŁAGODNE, SPOKOJNE ZACHOWANIE NA FORUM I KOMENTARZE.