RAZ NA ZAWSZE
TEMAT RÓWNEGO TRAKTOWANIA PRZEZ MOJĄ OSOBĘ RÓŻNYCH KULTUR MYŚLĘ ŻE WYSTARCZY WYJAŚNIĆ TYM FILMIKIEM
Jeśli jednak ktoś uważa jedną grupę za bardziej uprzywilejowaną może o tym założy inny wątek i to wyjaśnia , z pełna świadomością że może to być tzw. "mowa nienawiści " zarówno w jedną jak i w drugą stronę .
W razie problemów z odtworzeniem z forum hasło w youtube lub google : Arabs v Jews Dance-Off
ewentualnie link:
https://www.youtube.com/watch?v=-1weDjpXhCE
Accurate, ja nie dopatrywałam się, czy Ty lubisz, czy nie lubisz daną grupę, ludzi, naród.
Byłoby to nawet niestosowne w moim rozumieniu tak zakładać, co innego gdybyś wyraznie szerzył nawoływanie do nienawiści, poniżania itp.
Wyraznie napisałeś dlaczego wstawiasz te filmiki.
Dla mnie było jasne, że chodzi Tobie o zastanowienie się, czy tez dostrzeżenie funkcjonowania hermetycznych grup, krórą miedzy innymi są ŚJ, w nawiązaniu do pierwszego postu tu omawianym.
Oraz zachowanie stadne, widoczne nie tylko w przez Ciebie wskazanych filmikach, a także widoczne w filmiku o ŚJ.
Tam nie przedostanie się apostata, tam apostata, gdyby nawet się przedostał, to co tam zdziała? tak pisałeś, a to nie jest lubienie, nie lubienie odmiennych grup społecznych, religijnych, narodów itd.
P.S. Lubię kozy, jako zwierzątka, lubię ser kozi zdrowy i pyszny, mleko kozie też, lubię czosnek, dużo czosnku, dodaje do odpowiednich potraw, aby nie niszczył ich właściwości i swoich, doceniam czosnek jako naturalny antybiotyk działający w organizmie człowieka.