Zbiórka do służby polowej, tekst dzienny, studium osobiste.
zbiórka do służby polowej zazwyczaj 5-10 minutowa pogadanka przed wyruszeniem grupy głosicieli do służby, porusza sie temat co będzie głoszone, jak przedstawiać wstępy, jakie sytuacje można zastać w służbie, ja jaki teren się wybiera, kończona modlitwą. Zbiórki odbywają się zazwyczaj po niedzielnym zebraniu, w tygodniu (wieczorem) i w sobotę rano, jak jest wizyta nadzorcy codziennie, nawet dwa razy (znaczy taki schemat zbiórek był jeszcze za mojej kadencji bycia in, a ja już od ponad roku w służbie nie byłam, jak jest teraz?). Po zbiórce, rozweselona gróbka idzie z dobrą nowiną do ludzi.
tekst dzienny mała cienka książeczka zawierająca krótkie teksty na każdy dzień rok. Data, werset, komentarz ze strażnicy do tego wersetu. Zalecenia i sugestie żeby czytać rano (zawsze jakiś temat był do odwiedzin ponownych, na wstęp, znaczy jak można było jeszcze coś mówić od siebie) by mieć nad czym pracować danego dnia, myśleć, żeby nie myśleć o głupotach. Czytane z rodziną, albo samotnie.
studium osobiste czas, wyznaczany raz w tygodniu (wg zaleceń), który poświęca się na osobisty rozwój duchowy, szukanie informacji na pogłębienie swojej wiary, lojalności względem
ciała kierowniczego i organizacji Jehowy. Odpowiadanie na zadawane sobie pytania, rozszerzanie wiedzy. oczywiście wszystko poparte tym co jest autoryzowane przez CK.