Ma babka jaja, że przed całym zborem to zrobiła.
Jeszcze się uśmiecha na początku
Ale zaraz zaraz, przecież spożycie emblematów to grzech śmiertelny. Przecież 1 Koryntian 11:27 A zatem kto by jadł ten chleb lub pił kielich Pański niegodnie, będzie winny względem ciała i krwi Pana.
Czyli już po niej, bo to muszą być już starzy ludzie, doświadczeni na polu chwały Strażnicy.
A może jednak, prawda jest inna drodzy Świadkowie:1 Koryntian 1120 Kiedy się zatem schodzicie na jedno miejsce, nie jest możliwe jedzenie wieczerzy Pańskiej. 21 Bo gdy ją jecie, każdy wcześniej spożywa własną wieczerzę, tak iż jeden jest głodny, a drugi podpity.
29 Bo kto je i pije, nie rozeznając ciała, ten je i pije wyrok przeciwko sobie.
A zatem, bracia moi, gdy się schodzicie, aby ją jeść, czekajcie jedni na drugich. 34 Jeżeli ktoś jest głodny, niech zje w domu, żebyście się nie schodzili na sąd. A pozostałe sprawy uporządkuję, gdy przybędę.
Jana 6Toteż Jezus rzekł do nich: „Zaprawdę, zaprawdę wam mówię: Jeżeli nie jecie ciała Syna Człowieczego i nie pijecie jego krwi,
nie macie życia w sobie. 54 Kto spożywa moje ciało i pije moją krew,
ten ma życie wieczne,
a ja go wskrzeszę w dniu ostatnim; 55 bo moje ciało jest prawdziwym pokarmem, a moja krew jest prawdziwym napojem. 56 Kto spożywa moje ciało i pije moją krew,
ten pozostaje w jedności ze mną,
a ja w jedności z nim. 57 Jak mnie posłał żyjący Ojciec i ja żyję dzięki Ojcu, tak też ten,
kto mnie spożywa, właśnie ten będzie żył dzięki mnie. 58 To jest chleb, który zstąpił z nieba. Nie jest tak, jak wtedy, gdy wasi praojcowie jedli, a jednak pomarli.
Kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki”.
Może Świadkowie Jehowy nie są w jedności z Panem Chrystusem.