W tych latach powoływano aż do skończenia 28 lat i jeszcze do końca tego roku kalendarzowego, czyli prawie do 29 lat.
Więc długo trzeba by pracować w tych branżach.
Mnie powołali do zastępczej służby w wieku 24 lat, miałem kategorię "D" - "zdolny do służby w formacjach samoobrony".
Jaruzelski wymyślił to w 1983 r., by tych z D powołać do pracy. Ja w szpitalu 2 lata.
Byłem pierwszym takim rocznikiem. Był też następny, chyba w 1985. Dalej nie wiem.
Tylko kategoria E miała całkowity spokój
ŚWIĘTA Prawda !
Ci z E mieli całkowity spokój.
Ja po 6 latach pracy w swoim zawodzie - wspomniałeś już wcześniej Roszada , dostałem pieczątkę- ,,przeniesiony do rezerwy ze względu na wykonywany zawód''. Jednak przez cały ten okres pracy zgłaszałem się na Kom.Woj. Milicji ( wezwania i czy nie zmieniłbym zdania i nie wstąpił w ich szeregi )
Ty nie sięgnąłeś za karabin i JA też - wypomniałem jednemu starszemu.
Czy dziś żałuje?
Hmm
Nabyłbym pewnie niezłej wprawy by niejednemu kto krzywdzi dzieci dobrze przpier....
I tu mała refleksja
Gdybym miał w swoich łapach tego z wts-u który skrzywdziłby Wasze dziecko zabieram go do jednej z szop wkręcam !!! w imadło to co kury znoszą lub antenkę wybór jego , daję tępą piłkę do metalu i podpalam szopę. nie zapominam o geście miłosierdzia, oj nie! daję telefon
alarmowe numery są bezpłatne- 998
Gdyby zrobił to mojemu dziecku... schemat ten sam! Z maleńką różnica. BATERIA w telefonie byłaby całkowici rozładowana
Chyba nie dane mi jest być chrześcijaninem
Pozdrawiam