Poza tym klikasz w google odnośnie wyroków za plagiat i już na pierwszej stronie jest aż gęsto i ty piszesz, że za plagiat jeszcze nikogo nie skazano? Chyba ci się najprawdopodobniej udało i myśląc, że skoro tobie to uważasz że i innym
Postępowanie dyscyplinarne na uczelni a realne skazanie kogoś przez sąd to zupełnie inne rzeczy. Sądy się plagiatami nie interesują, bo mała szkodliwość społeczna.
Skoro odstępcy są pod tym względem takim niedościgłym wzorem moralnym, no to podałem już przykład Alka, który również nie podał na końcu swojej produkcji co w niej wykorzystał, że już nie wspomnę tak przez was demonizowane Audiomachine. No, ale mamy kolejny przykład odstępczej moralności z plagiatem w tle... (przynajmniej w/g twoich definicji)
Nie wg moich, a wg prawniczych. Zapytaj się jakiegoś prawnika od prawa autorskiego to Ci powie.
Eeetam. Przecież podawałem cytat mówiący, że WTS już korzystało z muzyki klasycznej. A to, że do tej pory chwalili się swoimi osiągnięciami... Eternal Flame tylko dowodzi, że pewne przedsięwzięcia fizycznie WTS przerastają, który ma ok 60 profesjonalnych muzyków, a w kawałku na jaki nabyli licencję sam chór ma minimum 100 osób.
To czemu boją się ujawniać, że kupują muzykę za kasę z datków? I czemu wybierają taki zespół, który ma takie okładki?
A tak bardziej serio. Wszak człek czynu jesteś. Zgłosił byś może to Eternal Flame w klipie WTS w akcie poczucia obowiązku obywatelskiego do prokuratury? Mogłoby być interesująco...
Zgłosić to może tylko zespół, któremu piosenkę ukradziono. A więc w USA. Więc ważne jest tamtejsze prawo. Nie wiem jak jest w USA w tej kwestii. Już Ci tłumaczyłem, że nie chodzi o to, że jest to przestępstwo, a o wątpliwość moralną czynu.