Z wiadomości które otrzymałem 20 czerwca 2016 roku wynika że Kazimierz Cymerys został wykluczony. Dzisiaj w lakoniczny sposób zostało to Kazimierzowi zakomunikowane. Granda i ohyda nekać wykluczeniem 82 letniego i schorowanego człowieka.
W tej sprawie rozmawiałem z dziennikarką Tygodnika Skarżyskiego jak Kazimierz wyrazi zgodę to ukarzę się nastepny artykuł w tej sprawie.
Pojęcie sumienia i pokory jest obce najbardziej tym co o nich najwięcej mówią.
Czy da się skomentować takie niecywilizowane zachowanie, według mnie, nie da się, to już tak niski poziom że nie potrafię, nie jestem w stanie przyjąć tego do wiadomości, może mam braki w wykształceniu.
W służbie często posługiwałam się fragmentem z 2 Tymoteusza 3:1-5, jako potwierdzenie końca, nieświadoma jak bardzo pasuję do opisu. Jeśli są to czasy końca, jak głoszą, powinni siebie podawać jako potwierdzenie tych słów, są sztandarowym przykładem: "Ludzie bowiem będą (...) bez serca, bezlitośni, miotający oszczerstwa, niepohamowani, bez uczuć ludzkich, nieprzyjaźni (...) Będą okazywać pozór pobożności, ale wyrzekną się jej mocy." (BT)