Gustownym, schludnym wyglądem ‛wychwalamy Boga’ i ‛zdobimy naukę naszego Wybawcy’
Istne broszki.
Pamiętam poszłam kiedyś do służby w butach z odsłoniętymi palcami. Starszy zwrócił mi uwagę że to niestosowne, pokazując na moje buty.
Starsza siostra widząc moje zdziwienie szepnęła mi na ucho, że to nieprzyzwoite pokazywać palce w służbie. Byłam nie tyle zawstydzona ( bo miałam to gdzieś czy im się podoba czy nie) co zaszokowana....co nieprzyzwoitego jest w moich palcach? Jednak po czasie doszłam do wniosku, że jemu nie pasował mój lakier na paznokciach.
Innym razem, inny koleś zwrócił mi uwagę, że mam za duży dekolt w bluzce. Jaki on tam był duży? Zaczynał się w połowie drogi od szyi do przedziałka. Ale koleś miał ewidentnie jakiś z tym problem, bo tylko tej partii ciała się czepiał. Po którymś razie, gdy byłam już jedną nogą poza organizacją ubrałam sukienkę z przodu pod samą szyję, ale za to tył....
Na sali siedziałam w żakiecie, grzecznie i przykładzie. Gdy zebranie się skończyło wyszłam przed salę i polowałam aby iść przed tym upierdliwcem. A że sala była na uboczu, szło się kawałek do cywilizacji. I gdy byłam pewna że idzie za mną, zdjęłam żakiet, a tam był dekolt od szyi a do samej........ talii.
Idąca z nim zainteresowana mówiła mi później że był taki rozkojarzony, nie mogła się z nim dogadać. Dopadł mnie na przystanku i mówi, że to jest nieprzyzwoite. Pytam go co? On na to, że to na moich plecach. Na co ja z uśmiechem....a tam, to ja nie widzę co, to już problem tego co się nieprzyzwoicie gapi i wsiadłam do autobusu.