20. Jak możemy pokazać, że rozumiemy znaczenie słów „Jehowa, nasz Bóg, to jeden Jehowa”?
20 „Jehowa, nasz Bóg, to jeden Jehowa”. Jaka głęboka prawda kryje się w tych słowach! Umocniły one Izraelitów, by mogli stawić czoła wyzwaniom związanym z podbojem Ziemi Obiecanej. Jeśli my weźmiemy je sobie do serca, dodadzą nam sił podczas bliskiego wielkiego ucisku oraz pomogą budować jedność, gdy już znajdziemy się raju. Dalej oddawajmy cześć wyłącznie Jehowie, kochając Go i służąc Mu z całej duszy. Wytrwale dbajmy też o jedność wśród braci. Jeśli będziemy tak postępować, możemy ufać, że Jezus uzna nas za owce i powie: „Chodźcie, pobłogosławieni przez mego Ojca, odziedziczcie królestwo przygotowane dla was od założenia świata” (Mat. 25:34).
(Mat. 25:34)
34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; ...
"Studiowanie" strażnicy usypia myślenie.